Mısır’ın Refah Sınır Kapısı, Gazze’deki ağır yaralıların tahliyesi için açıldı

İsrail’in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinliler, tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledilecek.

Mısır’ın Refah Sınır Kapısı, Gazze’deki ağır yaralıların tahliyesi için açıldı
Yayınlama: 01.11.2023 13:22:42
A+
A-

Ambulanslar Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır’dan Gazze tarafına girdi.

Abluka altındaki bölgeye insani yardım malzemesi taşımak üzere Mısır’da bekleyen bazı tırlar da sınır kapısının açılmasının ardından Gazze’ye geçti

Msır’ın Kahire Haberler (Al-QAhera News) kanalı da Mısır’dan yaklaşık 40 ambulansın, Gazze’deki ağır yaralı 80 kişinin, Mısır’da tedavi edilmek üzere hastanelere taşınması için Refah Sınır Kapısı’ndan geçiş yaptığını duyurdu.

Şifa Hastanesinin kapasitesi dolduğu için yaralılar koridorlarda ameliyat ediliyor

İsrail’in 25 gündür bombaladığı Gazze’deki en büyük sağlık merkezi, Şifa Hastanesinin tüm oda ve bölümleri tam kapasite dolduğu için hastalar, koridorlarda ameliyat edilip tedavi ediliyor.

Sağlık personelinin tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle çocukları bile anestezisiz ameliyat etmek zorunda kaldığı hastanede, acil yaralılar kanaması olmasına rağmen sıraya alınıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Birimi Müdürü Mervan Ebu Sade, Gazze’deki Şifa Hastanesindeki son durumu, AA muhabirine anlattı.

Gazze’de yaralıların ve hastaların artık hastanelerin koridorlarında tedavi edildiğini söyleyen Ebu Sade, “Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde, Şifa Hastanesindeki bu manzaralar gibi görüntüler normal artık. Gördüğünüz gibi burası (hastane koridoru) artık hastaların tedavi edildiği bir oda haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Hastanedeki durumunu “felaket” ifadesiyle niteleyen Ebu Sade, hastanenin doğum, prematüre, diyaliz ve acil servislerinin tam kapasite dolduğunu ve 800’den fazla yatan hastanın tedavi altında olduğunu kaydetti.

İsrail güçleri Batı Şeria’da 1’i engelli 4 Filistinliyi öldürdü

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.