Bursa’da kış uykusundan uyanan ayılar eğleniyor

Dünya Uyku Günü’nde kış uykusundan uyanan ayılar, Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde güreşip banyo keyfi yaparak güzel vakit geçiriyor.

Bursa’da kış uykusundan uyanan ayılar eğleniyor
Yayınlama: 15.03.2024 10:05:04
A+
A-

Sokaklarda oynatılan ve şiddete maruz kalan ayılara özgürlük sunmak için 1996 yılında kurulan Ovakorusu Ayı Barınağı, 2011 yılında Karacabey Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesine katıldı. Doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olan 75 bozayı, 10 hektarlık ormanda doğal bir ortamda yaşıyor.

Yavru Ayılar da Eğlenceye Katılıyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında Giresun’da annelerini kaybettikten sonra ormanda bulunan Hurşit, Ziver, Şekarpare ve Cesur ile Bursa’dan sol ön kolu kırık halde getirilen Mayıs da rehabilitasyon merkezindeki yavru ayılar arasında yer alıyor.

Her Gün Beslenme ve Eğlence

Her gün değişik meyve, et ve balık ile beslenen yetişkin ayılar, günlerini birbirleriyle güreşip bol bol banyo yaparak geçiriyor. Bu keyifli anlar İhlas Haber Ajansı kameraları tarafından görüntülendi.

BU SENE 15 MAYIS’A DENK GELEN DÜNYA UYKU GÜNÜNDE KIŞ UYKUSUNDAN UYANAN BURSA’NIN KARACABEY İLÇESİNDEKİ OVAKORUSU CELAL ACAR YABAN HAYVANLARI KURTARMA VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’NDEKİ AYILAR GÜNLERİNİ GÜREŞİP BANYO KEYFİ YAPARAK GEÇİRİYOR. (UĞUR USLUBAŞ/BURSA-İHA)
Dünya Uyku Günü’nde kış uykusundan uyanan ayılar önce güreşip ardından banyo keyfi yapıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt’un Açıklaması

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt, “Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Hayvanları Koruma Merkezi’nde bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı’mızda toplam 75 ayı bulunmaktadır” dedi. Doğada yaşayan, güçten düşmüş, hastalıklı veya annesini kaybetmiş yavru ayılarında, ömür boyu rehabilitasyon merkezinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli tüm imkanları oluşturduklarını söyleyen Bozkurt, “Burası Türkiye’de tek olan bir ayı barınağımızdır. Buradaki ayılarımız doğal ortamlarında yaşayamayacak olan ayılardır. Bundan dolayı artık burada yaşamak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.