Paris’te grevdeki kanalizasyon çalışanları, belediyenin önüne fare ölüleri yığdı

Fransa’nın başkenti Paris’te grevdeki kanalizasyon işçileri, çalışma şartlarının zorluğuna ve maaşlarının azlığına dikkati çekmek için beraberinde getirdikleri ölü fareleri Büyükşehir Belediyesinin önüne yığdı. Kalabalık, protestolarda ısrar edince belediye yetkilisi Anne Souyris tarafından kabul edildi.

Paris’te grevdeki kanalizasyon çalışanları, belediyenin önüne fare ölüleri yığdı
Yayınlama: 06.04.2023 15:36:04
A+
A-

Fransız basınındaki haberlere göre, Paris Belediyesinin farelerle mücadele eden kanalizasyon çalışanları, mesleklerinin daha iyi bir statüye konumlandırılması talebiyle greve gitti.

ÖLÜ FARELERİ BİNANIN ÖNÜNE ATTILAR

Çalışma şartların zorluğu ve maaşların yetersizliğine dikkati çekmek için çalışanlar beraberlerinde getirdikleri ölü fareleri kent belediyesinin önüne attı. “Daha fazla personel ve finansal kaynak istiyoruz. 10 yılda 60 arkadaşımızı kaybeden bir sektördeyiz.” diyen çalışanlar, belediye yetkililerine seslerini duyurmak istedi.

Paris'te grevdeki kanalizasyon çalışanları, belediyenin önüne fare ölüleri yığdı

BELEDİYE YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Kalabalık, protestolarda ısrar edince belediye yetkilisi Anne Souyris tarafından kabul edildi. Fransız kanalı BFMTV’ye açıklama yapan Souyris, çöp toplayıcıları ve kanalizasyon çalışanlarının onları daha iyi koruyan bir yönetmeliğe ihtiyaç duyduklarının farkında olduklarını söyledi. Souyris, grev hakkında önceden bilgisinin olmadığını, aksi takdirde işin bu raddeye gelmeden çözülmesi için çalışacağını ifade etti.

Paris'te grevdeki kanalizasyon çalışanları, belediyenin önüne fare ölüleri yığdı

PARİS SOKAKLARI ÇÖP DOLU

Emeklilik karşıtı reforma tepkiler nedeniyle temizlik çalışanlarının mart ortasında greve gitmesiyle Paris’te binlerce ton çöp yığını oluşmuştu. Başkentte, birçok semtte cadde ve sokaklarda çöplerin uzun süre toplanmaması nedeniyle fareler “cirit atmaya” başlamıştı. Grevlerine kısa süreliğine ara veren çöp toplayıcıları 13 Nisan’dan itibaren Paris’te süresiz grev başlatacaklarını duyurmuştu.

Paris'te grevdeki kanalizasyon çalışanları, belediyenin önüne fare ölüleri yığdı

11. KEZ KİTLESEL GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Fransız Meclisinde oylama yapılmadan geçen emeklilik reformuna karşı ülke genelinde 11. kez kitlesel gösteriler düzenleniyor. Fransız basınındaki haberlere göre, hükümetin tartışmalı reformuna karşı ülke genelinde Rennes ve Nice’in yanı sıra farklı kentlerde 11. kez kitlesel gösteriler başlarken ülke genelinde eğitim, ulaşım ve enerji gibi sektörlerden çalışanlar greve gitti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter’dan yaptığı açıklamada, ülke genelindeki gösterilerde 11 bin 500 polis ve jandarmanın görevlendirildiğini belirtti. Fransız istihbaratı, gösterilere 600 bin ila 800 bin protestocunun katılacağını öngörüyor. Paris’teki gösterinin ise yerel saatle 14.00’te Invalides Meydanı’nda başlaması öngörülüyor. Vanves, Grenoble gibi ülkenin farklı kentlerinde reforma karşı çıkan liseliler de okullarının girişini kapattı. Öte yandan, Genel İş Sendikasının (CGT) enerji kolu, hükümeti harekete geçirmek için Rhone Valiliğinin elektriğini kestiğini açıkladı.

Auvergne-Rhone-Alpes ve Rhone Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde valiliğin bulunduğu mahallenin elektriğinin kesildiği doğrulandı. Açıklamada, CGT Energie tarafından üstlenilen bu eylemi kınayan valilik, gün içinde şikayette bulunacağını duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.