Putin bombardıman uçağıyla uçtu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tataristan’ın başkenti Kazan’da önce uçak fabrikasını ziyaret etti.

Putin bombardıman uçağıyla uçtu
Yayınlama: 23.02.2024 17:43:23
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tataristan’ın başkenti Kazan’da önce uçak fabrikasını ziyaret etti. Ardından da Rusya’nın nükleer kapasiteli yeni stratejik bombardıman uçağının test uçuşunu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin beraberindeki heyetle Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’daydı. Fabrikada modernize edilmiş bombardıman uçağı TU-160 M’yi test etti.

Putin bombardıman uçağıyla uçtu

TU-160 M, Rusya’nın süpersonik, değişken süpürme kanatlı ağır stratejik bombardıman uçağı ve havadan füze platformu. Uçak aynı zamanda nükleer başlıklar da taşıyabiliyor. Putin üretilen TU-160’lardan birine tırmanarak içini de gördü.

Ardından uçağın test uçuşunu da yaptı. Putin’in havada yarım saat uçtuğu açıklandı. Rus lidere Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Tataristan lideri Rüstem Minikhanov eşlik etti.

Rus lider ilk kez savaş uçağı kullanmıyor. Mart 2000’de devlet başkanı vekili iken Putin, Krasnodar kentinden Çeçenistan’a SU-27 avcı uçağı kullanarak gitmiş ve aynı şekilde dönmüştü. Putin o zaman ayrıca yolda iken kendisine hava akrobasi unsurlarından birini yapmayı da öğretildiğini söylemişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.