Sımsıkı Sarılacağız, Yaralarımızı Saracağız

Sımsıkı Sarılacağız,    Yaralarımızı Saracağız
Yayınlama: 18.02.2023 14:00:35
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Gazali Şen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarını Bursamanset için anlattı. İşte Hatay’da gerçekleştirdiğimiz röportajdan öne çıkanlar.

 

6 Şubat Pazartesi sabahı Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşamı adeta felç eden depremin yaralarını sarmak için Türkiye tek yürek oldu ve deprem bölgesinde büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Deprem sabahı Gaziantep’e koordinasyon için görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi de özellikle İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde arama kurtarmadan altyapı yatırımlarına, aşevlerinden yardım malzemelerinin depremzedelere ulaştırılmasına kadar büyük bir gayret gösterdi. Geçen bir haftanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, depremden en fazla etkilenen Hatay’da görevlendirildi. Hatay’da Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtımı, seyyar tuvalet kurulumu ile çadır kent – konteyner kent kurulumları görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi, halen 450 personel ve yüzlerce  araçla Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor.

 

Şirin Medya Grup olarak Afet Bölgesinde Antakya’da bulunan  Bursa Büyükşehir Belediyesi  Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldık. Afet ve Koordinasyon Merkezinde görüştüğümüz Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammet Gazali Şen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarını Bursamanset için anlattı. İşte Hatay’da gerçekleştirdiğimiz röportajdan öne çıkanlar.

‘’Depremin olduğu 6 Şubat Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın talimatıyla bölgeye doğru hareket ettik. Burası afat derecesinde bir yıkıma uğramıştı.Bizler de hemen koordinasyonumuzu kurup neler yapabileceğimizi planladık.Başkanımızın talimatıyla gerekli işlemleri bir an önce başlattık.İlk etapta kırsalda ve merkezde güçlü ekibimizle  gıda, giyim, barınma gibi ihtiyaçların lojistik desteği sevkiyatını ve  dağıtımını yaptık.

Sonrasında sürecin uzun sürebileceğini düşünerek Konteynır kentler ve çadır kentler oluşturmak durumunda kaldık.İlgili alanlarda hızla çalışmalara başladık,sağ olsun arkadaşlarımız  hiç mesai mefhumu gözetmeden geceyi gündüzümüze katarak konteynır kentteki işlerimizi neredeyse yarıladık.

Ulaşım Daire Başkanlığımız bir taraftan, Park Bahçeler Daire Başkanlığımız, bir taraftan da BUSKİ Genel Müdürlüğümüzün ekipleriyle, hem alt yapıyı hem üst yapıyı şekillendirme adına çok güçlü bir çalışma gerçekleştirdik.Aynı anda da şuan bulunduğumuz bölgedeki afet koordinasyon merkezimizi teşkil ettik.Her türlü Barınma ve temel ihtiyaçlarımızın olduğu buradan süreci yönettiğimiz bir alan oluşturduk.Tabi bir de şehirde ciddi salgın olabilecek bir hastalık riskinin de ortaya çıkma durumunun olma ihtimaline karşın BUSKİ  ve temizlik ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde.İlk olarak bölgelerdeki tuvaletlerin temizlik ve dezenfektasyon işlemleri  ve diğer işlemler gerçekleştiriliyor.Mart ayı sonuna kadar biz bu süreci tamamlama hedefindeyiz.Önümüzdeki haftadan itibaren de  konteynırlarımız sahaya intikal edecek. 30’arlı  ve 50’şerli gruplar halinde konteynırlarımız faaliyete geçtikten sonra AFAD bünyesinde işletilmesi sağlanacak.

 

Başta Alinur Başkanımızın talimatları doğrultusunda işlemlerimizi yürütmekteyiz.Bizler ,gün gün değişen rakamlar olmak üzere 400- 450 kişilik bir ekiple  makine -ekipman dediğimizde de yaklaşık 60- 70 tane  iş makinası ve kamyon gibi ekipmanlarımızla  süreci de bu şekilde takip ediyor, bir an önce toparlamak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.’’

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.