SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!

SpaceX roketi 54 Starlink uydusunu fırlattıktan sonra rekor kıran 16. uçuşunda denize yeniden indi. Bu SpaceX’in 247. görevi olarak biliniyor. Şirketin 30 bin uyduyu daha göndermek için onay almaya çalıştığı biliniyor.

SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!
Yayınlama: 16.07.2023 20:29:40
A+
A-

SpaceX Falcon 9 roketi 54 Starlink uydusundan oluşan yeni bir filoyu yörüngeye taşıdı ve Cumartesi günü geç saatlerde Atlantik Okyanusu’ndaki bir platforma iniş yaparak roketin 16. uçuşunu gerçekleştirmesini sağladı.

FIRLATMA SORUNSUZ GERÇEKLEŞTİ

SpaceX’in Starlink internet uydularından 54 tanesini taşıyan Falcon 9 roketi 15 Temmuz Cumartesi günü Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan yörüngeye doğru yükselirken gece geç saatlerde gökyüzünü aydınlattı. Kalkış EDT ile 11:50’de (16 Temmuz 0350 GMT) gerçekleşti.

SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye fırlattı!

SpaceX bileşen mühendisi Zachary Luppen canlı yayında yaptığı açıklamada, SpaceX’in Cuma günü erken saatlerde gerçekleştirdiği ve roketin dokuz birinci kademe motorundaki yüksek sıvı oksijen seviyeleri nedeniyle son anda iptal etmek zorunda kaldığı fırlatma girişiminin ardından, sorunsuz SpaceX fırlatmasının bir gün gecikmeyle gerçekleştiğini söyledi.

SPACEX’İN TOPLAMDA 247. GÖREVİ

Falcon 9’un ilk kademesi, SpaceX insansız hava aracıyla fırlatıldıktan yaklaşık 8,5 dakika sonra dikey bir iniş için Dünya’ya geri döndü.

SpaceX görev açıklamasına göre bu, bu güçlendirici için 16. fırlatma ve iniş oldu. Bu, geçtiğimiz Pazar günü (9 Temmuz) başka bir Starlink görevini uçuran farklı bir Falcon 9 ilk aşaması tarafından kırılan rekoru egale ediyor. Luppen, inişin aynı zamanda SpaceX’in 207. yörünge roketi inişi ve toplamda 247. görevi olduğunu söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.