Tarihi Cumalıkızık’ta Orman Parkı hizmete açıldı

Tarihi Cumalıkızık’ta Orman Parkı hizmete açıldı
Yayınlama: 14.07.2023 17:14:57
A+
A-

Bursa’ın Yıldırım ilçesine kazandırılan 100.000 metrekarelik park alanına sahip Cumalıkızık Orman Parkı düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Saygı değer komutanlarım, sivil toplum kuruluşlarının kıymetli başkanları, sevgili hemşehrilerim, hanımefendiler ve beyefendiler, değerli muhtarlarımız, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada, tarihi Cumalıkızık köyümüzde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu özel günde, hemşehrilerimize nefes alabilecekleri bir ortam sağlamak ve kentimizin yeşil kimliğine katkıda bulunmanın sevincini yaşıyoruz.

 

 

Göreve geldiğimizde, kentimizdeki yeşil alan miktarını kişi başına bir metrekare artırarak 660.000 metrekare aktif yeşil alan kazandırma sözü vermiştik. Yeni oluşturduğumuz 29 mahalle parkıyla birlikte 200.000 metrekare, tamamen yenilediğimiz 38 parkla birlikte 120.000 metrekare, Balaban mesire alanıyla 1.000 metrekare, büyükşehir belediyemizin ilçemize kazandırdığı Vakıf Vera Kent Parkıyla 200.000 metrekare, Gökdere Millet Bahçesiyle 200.000 metrekare, devam eden 600.000 metrekarelik 75. Yıl Yiğitler Kent Parkı, 100.000 metrekarelik Değirmenönü Kent Parkı, Hünkar Korosu ve mahalle parklarıyla birlikte hedefimizi 660.000 metrekareden tam iki buçuk kat artırarak 1.500.000 metrekareye taşımanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Ayrıca, imar planları, uygulamalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sadece eski binaları yenilemekle kalmıyor, kentimize yeni bulvarlar, sosyal yaşam alanları ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi, dönüşüm projelerinde de gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Kenti dönüştürürken aynı zamanda gönüllerimizi inşa etmeyi hiçbir zaman ihmal etmiyoruz. Bu sayede, hemşehrilerimizin günlük yaşam konforunu yükseltiyor ve kentimizin geleceğini güçlü bir şekilde inşa ediyoruz.

 

Değerli hemşehrilerim, kentimizi yönetirken büyükşehir belediyemizin ve kamu kurumlarımızın desteğiyle üçlü birliktelik ve güçlü birliktelik ilkesini benimsiyoruz. Hemşehrilerimize yeni imkanlar sunan ve ilçemize değer katan mekanları büyükşehir belediyemizin ve diğer kurumların desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Cumalıkızık Orman Parkı da bu birlikteliğimizin güzel bir örneğidir. Bu vesileyle, parkın tahsisi ve düzenlenmesi konusunda desteklerini esirgemeyen Orman Bölge Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Bursa’mız için ulaşım, dönüşüm ve yeşil alanlar başta olmak üzere birçok alanda bize destek veren, özellikle de bugün buraya ulaşmamızı sağlayan, yeni açılan Büyük Balıklı Köprü’nün ilçemize kazandırılmasında büyük rol oynayan ve bugün burada olamayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a şükranlarımı sunuyorum. Göreve başladığımız günden bu yana bize her zaman destek olan, yeni kaynaklar oluşturmamıza, projeler geliştirmemize yardımcı olan saygıdeğer Valimiz Yakup Canbolat’a da teşekkürlerimi iletiyorumCumalıkızık Orman Parkı, 50 kamelya, 250 piknik masası, 11 çeşmesi, 5 adet orman konseptine uygun çocuk oyun alanı, 10 minik kütüphanesi, 360 araçlık otoparkı ve hemşehrilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak imkanlarıyla 100.000 metrekarelik bir alanda inşa edildi. Parkın yapım sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müteahhit firmamızın değerli çalışanlarına ve bugün burada yanımızda olan siz değerli hemşehrilerime, kadın kooperatiflerimize ve protokol üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. Yıldırım için bir değer daha kazandırmanın heyecanıyla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Osmangazi Kaymakamı, Yıldırım Belediye Başkanı ve değerli mesai arkadaşlarımız ile birlikte burada bulunan kıymetli Yıldırımlı hemşehrilerimiz, saygıdeğer basın mensupları. Cumalıkızık Orman Parkı’nın açılışı vesilesiyle bizi nazik davetleri için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Bey’e teşekkür ediyor, katılımlarınız için siz değerli misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Bin üç yüzlü yılların başında kurulan Cumalıkızık Mahallemiz, Bursa için oldukça önemli bir bölgedir ve Bursa’nın başlıca turizm destinasyonlarından biridir. Bursa, Bursalı vatandaşlarımız için gerçekten bir cennet kent. Dinlenmek, ferahlamak ve gürültüden uzaklaşıp kafalarını dinlemek isteyen her vatandaşımızın gidebileceği birçok güzel yer bulunmaktadır. Şükürler olsun ki şehrimizde, yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda attığımız her adım bizim için çok değerlidir.Bursa’ya baktığımızda Cenab-ı Hakk’ın bu şehre millet bahçeleri, parklar ve mesire yerleri gibi birçok yeri cömertçe sunduğunu görüyoruz. Bugün de Yıldırım Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Cumalıkızık Orman Parkı’nı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu orman parkı, doksan bir bin iki yüz yetmiş bir metrekarelik bir alandan oluşmaktadır ve en önemli özelliği orijinal ve doğal dokusunu korumasıdır. Park alanında bulunan yetmiş üç bin iki yüz doksan yedi metrekarelik yeşil alan da olduğu gibi bırakılmış ve korunmuştur. Bu park, her yaştan vatandaşımızın keyifle vakit geçirebileceği özel bir yer haline gelmiştir.

Emeği geçen başta Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Bey olmak üzere tüm ekibine ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibimize, bu projede emeği geçen her kuruma teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım Bursa, yeşil güzelliğine yakışır bir şekilde bu parkı muhafaza eder ve hatta daha ileriye taşır. Bizler, emanet aldığımız her şey gibi şehirlerimizi de gelecek kuşaklara daha güzel bir şekilde teslim etmekle yükümlüyüz. Bu konuda yerel ve resmi kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir.

Çok basit olanı yapalım lütfen. Eğer belirli tarihler arasında ateş yakmak yasak deniyorsa, beş dakikalık keyif için ateş yakmaktan kaçınalım. Aksi takdirde küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir ve telafi edilemez sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ceza yaptırımlarından ziyade vicdani sorumluluklarımızı, insan hayatını önemsemeyi dikkate almak durumundayız. Bu nedenle her vatandaşımızdan ricam, bu mesire alanlarını korumak ve geliştirmek için katkıda bulunmalarıdır. Lütfen çöplerimizi burada bırakmayalım, toplayalım veya çöp kutularına bırakalım. Temizlik konusunda sadece belediyelerimizden değil, herkesin el birliğiyle ve gönül birliğiyle katkı sunması gerekmektedir. Yıldırım ilçemize ve Bursa’ya bu güzel mesire alanını kazandıran Yıldırım Belediye Başkanı ve emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanım, ellerinize ve emeğinize sağlık.”

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.