Times zırvaladı: Erdoğan yenilirse kaos çıkarabilir

Times zırvaladı: Erdoğan yenilirse kaos çıkarabilir
Yayınlama: 03.05.2023 13:51:52
A+
A-

Batı’nın, Türkiye ve Erdoğan’a üstencil bakışı devam ediyor. Cumhurbaşkanı’nı bir kez daha “diktatör” olarak tanımlayan Batı basını, Erdoğan’ın kaybederse ülkede kaos çıkartabileceği zırvasını gündeme getirdi.

Yabancı basın, 14 Mayıs seçiminin olası sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı analizler yayımlamaya devam ediyor.

İngiliz The Times gazetesinde Roger Boyes imzasıyla yayınlanan “Zayıf Cumhurbaşkanı Erdoğan yenilirse kaos çıkarabilir” başlıklı yazıda, Erdoğan’ın seçimi kaybederse sessizce gitmeyeceği yorumu yer aldı.

KLASİKLEŞEN BİR SÖYLEM: DİKTATÖR ERDOĞAN

Batı’nın, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarının sona ermesini umması gerektiğini kaydeden Boyes, rahatsızlığı sonrasında Erdoğan’ın geri dönüşüne dikkati çektiği yazıda, “Diktatör liderler ekonomi kötüyken ya da daha önemlisi 20 yıllık iktidarlarında şansları tükeniyor gibi görünürken böyle bir performans göstermek zorunda” ifadelerine yer verildi.

“PUTİN’DEN TAKTİK ALABİLİR”

Erdoğan’ın seçimde yeterli desteği göremezse iktidara tutunmak için Rusya lideri Putin’den taktik alabileceği kaydedilen yazıda, Erdoğan’ın iktidarında “bin odalı sultan” gibi davranarak Osmanlı topraklarında Türkiye’nin etkisini artırmaya çalıştığı ve tıpkı Putin gibi kendisini ülkesi için “vazgeçilmez” gördüğü ifade edildi.

“ERDOĞAN’A KARŞI OLMAK İÇİN 3 NEDEN”

Öte yandan Putin’den bir yaş genç olan Erdoğan’ın yorgun olduğunu iddia eden Times, Türkiye’deki seçmenin Erdoğan’a karşı çıkmasının üç nedenini de şöyle sıraladı:

“Uluslararası amaçları büyük oranda büyüklük yanılsamasından kaynaklanıyor, enflasyon kontrolden çıkıyor ve son depremlere verilen yetersiz yanıt devletin ne kadar zayıfladığını gösterdi.”

“ERDOĞAN KAOS ÇIKARTABİLİR; YABANCI DOSTLARI KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILAMALI”

Muhalefetin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde birleştiğine dikkat çeken İngiliz gazetesi, genç seçmen için ekonomik açından daha yetkin ve daha hoşgörülü bir iktidar vaadinin ikna edici olabileceğini belirtti.

Batılı ülkelerin seçim sürecinde kamuoyu önünde taraf tutmaktan kaçınmaya çalıştığını aktaran gazete, Erdoğan’ın kaybetmesi halinde sonuca itiraz edip kaos yaratabileceği yorumunu yaptı.

Yazıda, yazarların ve gazetecilerin hapisten çıkmasını sağlayacak, Türkiye’yi çift taraflı bir NATO üyesi olmaktan çıkaracak Erdoğan sonrası bir hükümetin, Türkiye’nin yabancı dostları tarafından memnuniyetle karşılanması gerektiği ifade edildi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.