Türkiye’den Abbas yönetimine tavır

Türkiye’den Abbas yönetimine tavır
Yayınlama: 22.06.2023 16:10:05
A+
A-

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Uygur Türkleri hakkında tepki çeken sözleri gündeme geldi. Dışişleri Bakan Yardımcısı, Abbas yönetimine gereğinin iletildiğini belirtti.

TBMM Dışişleri Komisyonu, uluslararası anlaşmaların onaylanması gündemiyle, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay’ın başkanlığında toplandı. 23 kanun teklifinin kabul edildiği komisyonda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, resmi ziyaretler için bulunduğu Çin’de Uygur Türkleriyle ilgili yaptığı açıklamalar gündeme geldi.

MHP VE İYİ PARTİ’DEN ABBAS’A TEPKİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Abbas’ın Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyareti sırasında Uygur Türklerine yönelik sözlerini eleştirdi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu da Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın açıklamalarını anımsatarak Filistin ile ilgili uluslararası anlaşmalara şerh koymak istediklerini belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: GEREĞİNİ İLETTİK

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ise Filistin yöneticilerinin her beyanı ve eylemiyle mutabık olmadıklarını vurgulayarak, “Bu anlaşmalar Filistin politikamızla son derece uyumludur. Bakanlık olarak kendilerine bunun gereğini iletmiş durumdayız.” dedi.

FİLİSTİN’LE İLGİLİ ANLAŞMA GÜNDEMDEN ÇIKARILDI

Toplantıda, aralarında Filistin ile ilgili uluslararası anlaşmaların da olduğu dört teklif, daha sonra görüşülmek üzere gündemden çıkarıldı.

ABBAS NE DEMİŞTİ?

Filistin Devlet Başkanı Abbas 13 Haziran’daki Çin ziyaretinde, “Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin her zaman Çin’e inandı” açıklamasını yapmıştı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.