TÜSİAD’dan İstanbul Sözleşmesi talebi

TÜSİAD’dan İstanbul Sözleşmesi talebi
Yayınlama: 16.06.2023 15:07:52
A+
A-

Ekonomik meseleleri bir kenara bırakan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, hükümetten İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini istedi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi bugün  gerçekleştirildi. Geçmiş dönemde sık sık siyasal içerikli konularla gündeme gelen TÜSİAD yine benzer bir davranış gerçekleştirdi. Ekonomik meseleleri bir kenara bırakan TÜSİAD bu kez de İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi çağrısında bulundu.

TÜSİAD’DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇIKIŞI

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu’nda konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ekonomik meseleleri bir kenara bırakarak hükümetten İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesini talep etti. TÜSİAD olarak toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Turan, “İkinci yüzyılımıza girerken toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama konusunu konu dışı bırakacak çalışmalarımız olmalı. Kadın erkek eşitsizliği ortadan kalkmalı. Türkiye’nin ikinci yüzyılının ilk parlamentosundan taleplerimizden bir tanesi de İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.