Yargıtay’dan Kritik FETÖ kararı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargıdaki sözde ‘taktiksel beyin takımı’nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım ile ilgili Yargıtay’dan dikkat çeken bir karar geldi.

Yargıtay’dan Kritik FETÖ kararı
Yayınlama: 01.03.2024 15:06:27
A+
A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün yargıdaki sözde ‘taktiksel beyin takımı’nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım ile ilgili Yargıtay’dan dikkat çeken bir karar geldi. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nce örgüt yöneticiliğinden 17 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Yıldırım’la ilgili verilen karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bozuldu.

Fetö’nün yargıdaki sözde ‘taktiksel beyin takımı’nda yer aldığı belirtilen eski Adalet Akademisi Başkanı ve eski Yargıtay üyesi Hüseyin Yıldırım hakkında, Yargıtay Genel Kurulu’nca dikkat çeken bir kararın altına imza atıldı. Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Yıldırım’ı örgüt yöneticiliğinden 17 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. Yüksek Mahkeme Genel Kurulu ise Yıldırım’ın örgüt üyeliğinden yargılanması gerektiğini gerekçe gösterdi. Dairenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderilen dosya ile ilgili ise, Yıldırım’ın silahlı terör örgütünün yöneticisi olduğu vurgulandı.

Yargıtaydan dikkat çeken FETÖ kararı

Dosya yeniden Ceza Genel Kurulu’na gönderildi. Genel Kurul; Yıldırım’a verilen cezada suç vasfı anlamında hataya düşüldüğünü belirtti. Yıldırım’ın eyleminin ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunu oluşturduğunu ve bu suçtan üst sınıra yakın ceza belirlenmesi gerektiğini kaydetti. Tekrar kararın bozulmasına hükmetti. Dosyayı değerlendiren Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise oybirliği ile bozma kararına direnilmesi yönünde karar aldı. Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan yeniden bozma kararıyla çıkan dosyanın önümüzdeki günlerde yeniden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne geleceği öğrenildi. Daire’nin bozma kararına uyması ve örgüt üyeliğinden yargılama yapması halinde Yıldırım, en az 10 yıl daha az hapis cezası alabilir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.