Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir?

Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir?
Yayınlama: 15.01.2024 20:30:31
A+
A-

TFF, Süper Lig’in 20. haftasından itibaren yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini duyurdu. Peki yarı otomatik ofsayt sistemi nedir, nasıl çalışır?

TFF, Süper Lig’in 20. haftasından itibaren yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini duyurdu. Peki yarı otomatik ofsayt sistemi nedir, nasıl çalışır?

Ntvspor’un haberien göre; TFF, Trendyol Süper Lig’in ikinci yarısından itibaren yarı otomatik ofsayt sistemine geçileceğini bildirdi. Buna göre yarı otomatik ofsayt sistemi, Süper Lig’de bu hafta sonu oynanacak 20. hafta maçları itibarıyla kullanılmaya başlanacak.

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ NEDİR?

TFF’nin kararı sonrası yarı otomatik ofsayt sistemi, taraftarlarca aratılmaya başlandı. İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin detayları…

POZİSYONLAR EŞ ZAMANLI OLARAK YAYINCIYLA PAYLAŞILIYOR

Yeni sistemde tartışmalı ofsayt pozisyonlarının eş zamanlı olarak yayıncılarla paylaşılacağı temin ediliyor. Ayrıca pozisyonun neden ofsayt olduğu tartışmaların önüne geçmesi ve iyice anlaşılması açısından bu uygulama yapılıyor.

FUTBOLCULARIN VÜCUTLARINDAKİ 29 FARKLI NOKTA TAKİP EDİLİYOR

Yarı otomatik ofsayt sisteminde maç esnasında oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve elde edilen görüntüler eş zamanlı şekilde VAR Merkezi’ne ulaştırılacak. Taranan görüntü VAR monitörü aracılığıyla hakeme izletilerek kısa sürede karar alınması sağlanacak.

10 ÖZEL KAMERA VE 1 SANİYEDE 50 HAREKET KAYDI

Stadyumda farklı noktalara yerleştirilmiş 10 özel kamera ile oyuncuların bir saniye içerisindeki 50 hareketini kaydetmek mümkün olacak. Taranan görüntü 3 boyutlu animasyona çevrilip yayıncı kuruluş aracılığıyla maçı izleyenlerle de paylaşılacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.