Yerli ve milli uçaklar yerli motorla uçuyor!

Yerli ve milli uçaklar yerli motorla uçuyor!
Yayınlama: 28.04.2023 11:46:46
A+
A-

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, yerli uçakların yerli motorla uçtuğunu belirterek, şu anda yerli motor ile uçan Anka, Aksungur ve Kargı var. Bayraktar TB3, bir aya kalmaz bu listeye ekleneceğini söyledi.

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, “Şu anda yerli motor ile uçan Anka, Aksungur ve Kargı var. Bayraktar TB3, bir aya kalmaz listeye eklenecek.” dedi.

SAVUNMA TEKNOLOJİSİNDE YERLİ VE MİLLİ GÜCÜN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Akşit, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapılarını açan TEKNOFEST’te, yerli motorun kullanımında gelinen son aşama ile ilgili bilgi verdi.

Motorun en kritik teknoloji olduğunun altını çizen Akşit, şöyle konuştu:

“Uçakta yazılımı size vermezler. Bir de motorun içindeki sıcak bölge kısmı var. Onu kesinlikle vermezler. Çünkü ciddi bir kısmı yüksek teknoloji gerektiren ve dünya da bir elin parmağını geçmeyecek sayıda ülkelerin baş edebildiği şeyler bunlar. O yüzden mesela Altay Tankı’nda ve fırtına obüslerinde başımıza geldi.

Devlet olarak Azerbaycan’a vermek istedik ama motor konusunda sıkıntı oldu. Üretici firma izin vermedi. Bunları belli lisans altında alıp kullanıyorsunuz o lisansın kapsamı neyse onun dışına uluslararası anlaşmalar gereği çıkamıyorsunuz. O yüzden bu teknolojileri kendimizin geliştirmesi çok önemli.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.