Yunanistan Cihat Yaycı’nın dediğine geldi!

Yunanistan Cihat Yaycı’nın dediğine geldi!
Yayınlama: 19.06.2023 16:22:35
A+
A-

Türkiye’nin uzun yıllardır Ege adaları ve Mavi Vatan konusunda birçok sorun yaşadığı Yunanistan’dan flaş bir çıkış geldi. Yunan Çözüm Partisi lideri Kyriakos Velopoulos, ülkesindeki iktidara seslenerek ABD’den F-35 almak yerine Türkiye’den füze almayı teklif etti.

F-35 YERİNE TÜRKİYE’DEN FÜZE ALALIM”

Velopoulos, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada sürekli sorun çıkaran F-35 uçakları yerine Türkiye’den akıllı mühimmat alınabileceğini belirterek, “Türkiye’nin Kuzgun füzelerinin üst düzey radaları var, bir askeri üssü saniyeler içerisinde yok edebilir ve yalnızca 200.000$ maliyeti var. F-35’lere vereceğimiz 4 milyar euro ile bu tür 30 bin füze alabiliriz. Neden akıllı silahlara değil de pahalı olanlara yönelelim? F-35 uçaklarının küçük dertleri yok” açıklamasında bulundu.

“TASARRUF EDİP TÜRKİYE’DEN SİLAH ALIN”

Velopoulos’un sözlerini geçtiğimiz yıl Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı “Mavi vatan” doktrininini anlattığı Yunan gazetesi Kathimerini’de söylemişti. Yaycı, gazetecinin kendisine yönelttiği “Yunanistan yeni fırkateyn ve uçaklara yatırım yaparak askeri cephaneliğini güçlendiriyor. Sizce Türkiye güç dengesindeki değişimle başa çıkabilecek mi?” sorusuna “Siz Yunanistan olarak silahlar, füzeler, firkateynler, uçaklar, helikopterler ve denizaltıları satın alıyorsunuz. Bütün bunlar gerçekten korkutucu ve tehdit edici ama lütfen unutmayın ki Türkiye tüm bu silahları, gemileri, füzeleri hatta uçakları üretiyor. Tabii ki insansız araçlar, denizaltıları ve tabii daha birçok araç aynı zamanda ülkemizin şu anda en çok ihracat yapan ilk 14 ülke arasında olmasını sağlıyor ancak Yunanistan tasarruf etmek isterse Türkiye’den silah, fırkateyn, ve denizaltı satın alabilir. Size tavsiye ederim.” şeklinde cevap vermişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.