Zeki Müren’i anlatan sergi Bursa’da açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’nın iş birliğiyle, sanat müziğinin unutulmaz sesi Zeki Müren’i anlatan bir sergi Bursa Kent Müzesi’nde açıldı.

Zeki Müren’i anlatan sergi Bursa’da açıldı
Yayınlama: 07.03.2024 15:11:22
A+
A-

Sergi, sanatçının hatıralarını ve koleksiyonlarından oluşan eserleri sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide Zeki Müren’e ait sahne kostümleri, aksesuarlar, özel eşyalar, fotoğraflar, plaklar ve el yazısıyla yazılmış eserler yer alıyor. Ziyaretçiler, bu eserler aracılığıyla Zeki Müren’in sanat yaşamına ve özel hayatına dair daha yakından bilgi edinme imkânı buluyor.

Zeki Müren in hatıralarında oluşan serginin açılış programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mehmetçik Vakfı Bursa Yürütme kurulu Başkanı İsmail Şanlı ve TEV Bursa Yürütme kurulu başkanı Mehmet Çalışkan da katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik vakfı Bursa Yürütme Kurulu başkanı İsmail Şanlı’nın açıklamalarından satır başları şöyle;

“Sanatçı kimliğinin yanında eğitime verdiği önemle bilinen Zeki Müren’i her yıl ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz etkinliklerde anılarını canlı tutmaya çalışıyoruz. İşte bugün açılışını yaptığımız sergiyle beraber anılarını çoğaltmaya çalışıyoruz. Bu yıl yirminci yılını kutlayan Bursa Kent müzesinde, anlamlı sergide Bursa halkı ve tüm Zeki Müren sevenlerini buluşturmayı hedefledik. Emek veren herkese çok teşekkür ederiz. Gerek sanatçı kişiliği gerek mütevazı duruşuyla bilinen Zeki Müzenin sergisine katılan tüm konuklara teşekkür ederim.”

TEV Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bursa Kent Müzesi’nde Zeki Müren sergisini açmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk kent müzesi olan Bursa Kent Müzesi’nde, sanat güneşimiz Zeki Müren’in eşyalarından oluşan bir sergi açmak bizim için büyük bir onur.

Zeki Müren, hepimizin evine, radyolarımıza ve televizyonlarımıza konuk oldu. Hepimize örnek oldu. Vefatıyla birlikte mirasını TEV ve Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Biz de bu mirasla her yıl 4 bin çocuğu okutuyoruz.

Her yıl Zeki Müren’i mezarı başında anıyoruz. Onu her yıl saygıyla anıyoruz. Bugün burada, Zeki Müren’in eserleriyle ve görselleriyle her zaman aklımızda kalmasına vesile olacak bir serginin açılışını yapmanın onurunu yaşıyoruz. Sergiye katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Kültür ve sanat, şehirlerin geleceği için hayati önem taşır. Şehirler, kültür ve sanattan yoksun bir anlayışla geleceğe emin adımlarla yürüyemezler. Hele Bursa gibi köklü bir geçmişe ve zengin bir kültüre sahip şehirler için kültür ve sanat çok daha önemlidir.

Bugün burada, Bursa’nın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan Zeki Müren’i anmak için bir araya geldik. Kendisini rahmetle anıyor, ruhunun şad olmasını diliyorum.

Zeki Müren sadece eşsiz bir ses değil, aynı zamanda naif bir kişilik ve Türkçeyi ustalıkla kullanan bir sanatçıydı. Onu dinlemek her zaman büyük bir keyifti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, kültür ve sanatın kalkınması için birçok faaliyet yürütüyoruz. Gençlerimize bu konuda destek olmak için 5 bin lira maliyetli kültür kartları veriyoruz.

Bugün ayrıca Bursa Kent Müzesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümünü de kutluyoruz. Bu vesileyle müzeye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Zeki Müren’in eserlerini ve kişisel eşyalarını içeren bu serginin, müzemizin 20. yılına güzel bir katkı olacağına inanıyorum. Sergiyi gezen herkesin yüzünde bir tebessüm oluşacağına eminim.

Sergide Zeki Müren’in kendisinin çizdiği eserler ve yapay zeka ile oluşturulan uygulamalar da yer alıyor. Bu da sergiyi daha da özel kılıyor.

Zeki Müren’i sevenleri ve Bursa halkını bu anlamlı sergiyi gezmeye davet ediyorum.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.