Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: Türkiye olmasa başaramazdık!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: Türkiye olmasa başaramazdık!
Yayınlama: 28.04.2023 13:19:43
A+
A-

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’ye açıklama yaptı. Hacıyev, Karabağ zaferi için, “Türkiye olmasa başaramazdık” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunu vurgulayan Hacıyev, Şuşa’da başlayan müttefikliğin ülkesi için “kanun” gibi güçlü olduğunu kaydetti.

Hacıyev, “Türkiye hedef gösteriliyor, çelme takılmaya çalışılıyor. Azerbaycan da aynı şekilde hedef gösteriliyor. Bunun ortak amacı nedir? Hedef göstermelere ve ataklara karşı ortak his ve duygularla hareket edebilir miyiz?” sorusu üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

“ŞUŞA MÜTTEFİKLİĞİ” VURGUSU

Zaten ortak durumda faaliyet gösteriyoruz. Ortak hislerimiz var. Türkiye ile Azerbaycan bir millet iki devlet olarak sahada da dış politikada da siyasetini yapıyor. Karabağ zaferimiz bunun güzel bir göstergesi. Azerbaycan üzerine konulmuş işgal siyasetinin aradan kaldırılması, Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliğinin, bizim liderlerimizin emeğinin zahmetinin neticesi. Bütün sahalarda Türkiye-Azerbaycan iş birliği var. Amacımız bunu daha da derinleştirmek. Çünkü Azerbaycan ile Türkiye’nin doğal müttefikliği için Şuşa müttefikliği, biz ona kanun diyoruz artık çünkü bizim parlamentolarımızda kabul ve tasdik edildi. Kanun gücünde.

Bütün sahalarda; medyada, sanayide harpte, okulda kardeş Türkiye-Azerbaycan olarak Şuşa kanunu felsefesinde olan müttefiklik için daha da çalışmalıyız.

“BİRLİĞİMİZE KISKANÇLIKLA YAKLAŞANLAR VAR”

Bizim birliğimizi istemeyenler de var. Türkiye ile Azerbaycan’ın gücü birbirimizin gücünü daha da artırmış oluyor. Bu birliğimize kıskançlıkla yaklaşanlar da var. Türk dünyasının iş birliğinin daha da güçlenmesi için işlerimizi bundan sonra devam ettireceğiz. Türkiye’nin son 20 yılda elde ettikleri, bugün dünyada söz sahibi olması, başardığı siyaseti de kardeş Azerbaycan olarak çok büyük sevinçle karşılıyoruz.

Kardeş Türkiye dünyada adalet namına; adaleti, barışı, istikrarı destekleyen bir devlettir. Tahıl ihracatı ne kadar insanın hayatını kurtardı… Biz Türkiye’nin her başarısına kardeş Azerbaycan olarak seviniyoruz.

“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ, TÜRK İNSANININ DUASI BİZİMLEYDİ”

(Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması) Biz bu savaşı istemiyorduk. Ama bu toprakların işgalini de kabul edemezdik. Azerbaycan halkı olarak biz bir araya gelerek topraklarımızı azat ettik. İlk günden itibaren Türkiye’nin siyasi, diplomatik desteği, Azerbaycan’ın yanındaydı. Her Türk insanının duaları bizimleydi.

“TÜRKİYE OLMASA BAŞARAMAZDIK!”

Türkiye olmasaydı başaramazdık. Türkiye’nin sonsuz desteğiyle bu zaferi kazandık. Liderlerimizin dirayetli ve güçlü duruşu ülkemize bu büyük zaferi yaşattı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.