Bakan Soylu:Tarihimizin en önemli narkotik mücadelesini sürdürüyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Soylu:Tarihimizin en önemli narkotik mücadelesini sürdürüyoruz
Yayınlama: 09.05.2023 23:30:17
A+
A-

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber’de açıklamalarda bulundu. Soylu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

Yılda ortalama 260 bin operasyon yapıyoruz. Birçok yöntem kullanıyoruz. İçeride elemanlarımız var. Gizli soruşturmacılarla operasyon yapıyoruz. MASAK ile yaptığımız operasyonda özellikle bin küsür kişiyi aşan uyuşturucu operasyonunu Ankara’da gerçekleştirdik. Birçok yöntemi sahada kullanıyoruz.

Yüzde 9,5 uyuşturucu kullanımında azalma var. Bu saha baskısının sonuç verdiğini gösteriyor. Operasyonlarımızda uyuşturucunun rotası değişti. Üç yıl üst üste yirmi ikişer ton uyuşturucu yakaladık. Tarihimizin en önemli narkotik mücadelesini sürdürüyoruz.

Türkiye’de uyuşturucuda milyonda 4,1 kişi ölüyor. 2 milyon anneye ulaştık. Her uyuşturucudan yakalanana anket yaptırıyoruz. Annesinin üzerinden çocuğu kontrol etmeye yönelik bir eğitim bir programı yaptık.

Ben 7 yıldır bununla uğraşıyorum. Biz uyuşturucuda kökünü kurutmaya karar verdik. Yüzde 76’sı doğuda yakalanıyor. Ancak geri kalanı batıda yakalanıyor. Bizim raporlarımızın hepsinde bunlar yazar. 124 bin 500 metruk bina tespit ettik. Büyük bir kısmını yıktık. Attığımız her adımın karşılığını alıyoruz. Bugünkü operasyonumuz 8-10 aylık bir operasyondu.

BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ

Ben bugün İstanbul’un çeşitli yerlerinde oldum. Müthiş bir dip dalgası yakaladığımızı söyleyebilirim. Bunu sahada çok net gördük. Vatandaşımızın bu konuda büyük bir sahiplenmesi var. Bu sahiplenme inşallah pazar günü sandığa yansıyacak.

Pazar günü milletimiz ben Karabağ’daki attığın adımlara katılıyorum dedi, Ayasofya’yı açmana katılıyorum dedi, enerjide attığın adımlara katılıyorum dedi. ABD ve Avrupa ne istiyor? Türkiye her yere burnunu sokmasın istiyor. Eğer Kuzey Irak’ta ve Kuzey Suriye’de Mehmetçiği geri çekeceğiz diyorlar. Eğer siz onu yaparsanız teröristler sızacak. Her şeyi değiştirecekler. Zaten kendi ortakları PKK biz her şeyi değiştireceğiz diyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.