Başkan adayı Türkoğlu: Ekonomi iflas etti!

İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selçuk Türkoğlu, seçim öncesinde Şirin medya haber merkezini ziyaret ederek açıklamalarında önemli mesajlar verdi.

Başkan adayı Türkoğlu: Ekonomi iflas etti!
Yayınlama: 12.03.2024 12:22:37
A+
A-

Türkoğlu “Eski Türkiye’ye kurban olsunlar diyenler var, çünkü eskiden emekliler ev alabiliyordu” dedi.

“Sadakaya muhtaç insan sayısını 4 kat artırdık demek”

Türkoğlu, mevcut iktidarın yardım politikalarını eleştirerek, “İktidar da artık dört milyon küsur aileye yardım yapıyoruz, verilen yardımlar dört kat arttı. Demiyor ki, yani biz sadakaya muhtaç insan sayısını dört kat artırdık. Gelinen nokta bu, maşallah. Anlatabiliyor muyum? Aynen öyle” şeklinde konuştu.

“‘Türkiye yüz yılı’ diyorlar, ama emeklilerin itibarı yok”

Ayrıca Türkoğlu, Türkiye’nin ekonomik durumunu ve emeklilerin yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. “İtibar nedir abi? Bir emekli dedenin torununu alıp bir hediye alabilir, çikolata alabilmesidir. Ömrü bitmiş, artık emekli olmuş, hayatının sonunda kahveye çıkmaya korkan emeklilerimiz var. Eskiden emekliler ev alabiliyordu. Türkiye yüz yılı diyorlar ama emeklilerin itibarı yok. Doğal gazı yakmayan, sürekli kısan, tek gözü yakıp battaniyeyle oturuyorlar, bu mu itibar? Türk insanının itibarı bu oldu” diyen Türkoğlu, emeklilerin yaşadığı güçlükleri vurguladı.

“Eski Türkiye’ye kurban olsunlar”

 

Türkoğlu, ayrıca Bursa’nın sorunlarına dair çözüm önerilerini de sundu. “Huzur şehrinde huzur yok. Geleceğe dair güven yok. Böyle Türkiye yüz yılı mı olur? Yönettiğiniz ülkede getirdiğiniz nokta bu. Eski Türkiye’ye kurban olsunlar ” diyen Türkoğlu, şehrin altyapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm gibi konulardaki eksikliklerine de dikkat çekti. Türkoğlu “Bursa’da ulaşım sorunu var, depreme hazırlık yok. Bursa’yı yıkacağız. Yıkmak zorundayız. Bursa’nın planı yok. Şehir plansız büyüyor. Bursa’da derin metro neden yok? Hızlı tren nerede? Bursa sahipsiz kaldı. Bursalı size zaten oy veriyor mu? Veriyor. Tabii hizmete ne gerek kardeşim?” ifadelerini kulandı.

“Seçimin favorisi Selçuk Türkoğlu”

“Bursa’nın bugünkü halinden AK Parti sorumludur, CHP de sorumludur” diye konuşan Türkoğlu, “Bu değişim lazımdır. Ben iddialıyım. Bursa halkının bana ihtiyacı var. Herkesin hizmet aadi var fakat bu hizmetleri gerçekleştirecek olan kişi de benim. Değişimin adayı benim, Selçuk Türkoğlu’dur. Bursalı seçmen öncelikle bunlardan dolayı bizi seçmeli.”

“Alinur Aktaş’ın vizyonu kahve yapmak”

Bursa’da değişimin adayı olduğunu savunan, AK Parti ve CHP’yi eleştiren Türkoğlu, “Alinur Aktaş’ın vizyonu ne? Çay kahve yapmak” dedi. Türkoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Benim rakibim iktidar. Muhalefet partileri devlet imkanlarıyla yapılan propagandayla karşı karşıya. Bursa’da billboardlarda AK Parti logosu ve Büyükşehir Belediyesi logosu var. Vatandaşın kendi parasıyla propaganda yapılıyor.”

“Emekliler Hayatlarının En Zor Dönemini Yaşıyor”

TÜİK’in açıkladığı açlık sınırı 15 bin liranın üzerindeyken, emekli aylıklarının 10 bin lira civarında olmasına dikkat çeken Türkoğlu, “Cumhuriyet tarihinde ilk defa emekliler, hayatlarının en yoksul ve en düşük satın alma gücüne sahip oldukları bir dönemden geçiyor. Bir kişinin günlük yiyecek ihtiyacını karşılamak için gerekli olan filtre fiyatı 130 lira. Dört kişilik bir ailenin fiyatını göz önüne aldığımızda aylık bu fiyat 15 bin 600 lira olarak hesaplayabiliriz. Asgari ücret ise 17 bin lirayken bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılaması imkansız hale geliyor.”

“Geleceğe dair umut yok”

Fahiş enflasyon, döviz ve altın fiyatlarının yükselişi ekonominin iflas ettiğini gösterdiği şeklinde yorumlayann İYİ Partiden başkan adayı şöyle konuştu:

“Seçimlere kadar bu iflas gizlenmeye çalışılıyor, seçimden sonra ise daha ağır bir reçete sabit gelirlileri ve vatandaşları bekliyor. Geleceğe dair umut yok. İşsizlik, yoksulluk ve umutsuzluk artıyor. Eğitimli gençler yurt dışına gidiyor. Türkiye’ye gelenlerin sayısı on milyonu aştı ve çoğu ne olduğu belirsiz insanlar.”

“Kutuplaştırıcı Tartışmalarla Gerçekler Gizleniyor”

İYİ Parti’de yaşanan istifa haberlerinin gündemi meşgul ettiğini de sözlerine ekleyen Türkoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ülkenin asıl sorunları konuşulmuyor. İYİ Parti’de yaşanan istifa haberleri gündemi meşgul ediyor. Emeklilerin ve çalışanların sorunlarıysa göz ardı ediliyor. Doğruyu söylemek ve gerçek gündemle siyaset yapmak devam edecek. Oy oranları siyaset yapma tarzını belirlemiyor. Ülkenin ve insanımızın öncelikleri siyasetimizin temelini oluşturmalı ve oluşturacak. Bu arada Ramazan ayına girdik. Hayırla geçsin inşallah. Fakat çarşıda, pazarda öyle fiyatlarla karşılaşıyoruz ki oruçlu nefisler nasıl iftar edecek? Saray ve iktidar mensupları için fark etmiyor, belediyelerin parasıyla iftarlar veriliyor ”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.