Bayram şekeri alacaklar! İşte dikkat edilmesi gerekenler!

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şeker ve çikolata ürünlerine talep arttı. Vatandaşlar, bayramda misafirlerine ikram etmek için şeker ve çikolata alışverişi yapıyor.

Bayram şekeri alacaklar! İşte dikkat edilmesi gerekenler!
Yayınlama: 05.04.2024 12:38:18
A+
A-

Ramazan bayramına sayılı günler kala alışveriş yoğunluğu yaşanırken şeker ve çikolata ürünlerine talepte oldukça fazla. Vatandaşlar evlerine gelen misafirlere şeker ve çikolata ikram etmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla bu zamanlarda ilgi de artıyor.

Bursa Manşet olarak, pazar esnafı Orhan Çağlayan’a “Vatandaşlar şeker ve çikolata alışverişi yaparken nelere dikkat etmeli?” diye sorduk.

Esnaf Çağlayan şunları söyledi:

“Markaya önem verin diyeceğim ama bu konuda bilinç eksikliği var. 100 liranın altındaki şeker ve çikolatalardan kaçınmak önemli. 150 TL ve üzeri fiyatlarda ürünler tercih etmek doğru olacaktır.

Bazı yerlerde fiyatlar daha uygun olabiliyor. Bunun sebebi ürünlerin son tüketim tarihinin yakın olması veya yeni mahsul olmaması. Esnaflar, eski mahsul ve eski tüketim tarihli ürünleri uyguna satarak bitirmeye çalışıyor. Bu nedenle vatandaşların bu duruma dikkat etmesi ve özen göstermesi gerekiyor.”

Alışverişte Dikkat Edilmesi Gerekenler:

  • Ürünlerin son tüketim tarihini kontrol edin.
  • Ürünlerin ambalajlarının sağlam ve hasarsız olduğundan emin olun.
  • Ürünlerin saklama koşullarına uygun şekilde muhafaza edildiğinden emin olun.
  • Mümkünse bilinen ve güvenilir markaları tercih edin.
  • Fiyat karşılaştırması yaparak en uygun fiyatlı ürünleri satın alın.

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.