Birleşik Metal sendikası 12 bin işçi ile greve çıkıyor!

Birleşik Metal sendikası 12 bin işçi ile greve çıkıyor!
Yayınlama: 15.01.2024 16:34:01
A+
A-

Birleşik Metal-İş, sendikası 19 Ocak’ta MESS kapsamındaki 63 fabrikada çalışan 12 bin işçisiyle greve çıkıyor. Grev kararı hakkında konuşan Sendika başkanı Özkan Atar, “Bıçak kemiği kesti, grev ateşini yakıyoruz” dedi.

İşveren sendikası tarafından verilen  “İlk 6 aylık dönem için, yüzde 32 + maktu olarak (seyyanen) 20,5 TL ve 10 yılı geçmemek üzere her kıdem yılı için 1,5 TL” teklifini reddeden birleşik metal sendikası da grev kararı aldı.

MESS‘in verdiği teklifi kabul etmeyen ve grev kararı alan sendika başkanı ”Bu teklif ortalamada yüzde 73’e denk gelmektedir. MESS, son olarak yüzde 60 ücret zammı teklif etmişti.

Sosyal haklarda ise daha önce yüzde 85 olarak vermiş olduğu teklifi ise yüzde 90’a yükseltti. Sendikamız, bu teklifin kabul edilmesinin mümkün olmadığını, bu teklifin de İşçilerin taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.

MESS‘ten işçilerin kabul edeceği yeni teklif beklediğimizi, aksi taktirde 19 Ocak’ta başlayacak grevlerimizi en güçlü biçimde hayata geçireceğimizi belirttik.” Açıklamasında bulunan Birleşik Metal -İş Sendikası 19 Ocak’a sayılı günler kala Metal işçileri işyerlerinde eylemlere başladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.