Bursa Valiliğinden İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde yaşanan olaya ilişkin açıklama

Bursa Valiliği, İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bursa Valiliğinden İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde yaşanan olaya ilişkin açıklama
Yayınlama: 01.03.2024 14:26:09
A+
A-

Bursa Valiliği, İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde yaşandığı iddia edilen olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülere göre, nüfus müdürlüğünde çalışan memurların işlem bankolarının önündeki camları A4 kağıtlarıyla kapatıldığı iddia edilmişti.

Valilik açıklamasında, yerel medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında İnegöl Nüfus Müdürlüğü’nde işlem bankolarının önündeki camların kağıtla kapatıldığı ve vatandaşların görünmesinin engellendiği yönünde haberlerin yer aldığı belirtilmiştir. “İnegöl Nüfus Müdürlüğünde Bu Neyin Nesi?” başlıklı haberle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Açıklamada, müdürlükte görevli personelin tespit edildiği ve söz konusu kağıtların, bankolarda işlem yapılırken kullanılan mevzuat hükümlerine ilişkin notlar içerdiği belirtilmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, söz konusu kağıtların derhal kaldırıldığı ifade edilmiştir.

Olayın tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla, sorumlu yönetici ve personel hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı da açıklamada belirtilmiştir.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Yerel medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden ilçe nüfus müdürlüğünde işlem bankoları önünde bulunan camların kağıt ile kapatıldığı ve vatandaşların görülmesinin engellendiğinin ifade edildiği, ‘İnegöl Nüfus Müdürlüğünde Bu Neyin Nesi?’ başlıklı haberle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiği anlaşılmıştır. Bahse konu haber ile ilgili, bankolarda görev yapan personel tespit edilmiş ve söz konusu kağıtların kendilerine bakan yüzünde işlemlerde kullanılan mevzuat hükümlerine ilişkin notların yer aldığı görülmüştür. Söz konusu kağıtlar derhal kaldırılmış olup, konunun her boyutuyla araştırılması amacıyla sorumlu yönetici ile personel hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.