Bursa’da 6.Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği coşkusu

Bursa’da 6.Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği coşkusu
Yayınlama: 23.07.2023 15:17:41
A+
A-

5.000 yıldır barışta ve savaşta yaşatılan Ata sporları Keles Kocayayla’da 6. kez şölene dönüştü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu,Dünya Etno Spor Konfederasyonu ve TÜRKSOY’un katkılarıyla bu yıl 6. kez düzenlenen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği bugün Keles Kocayayla’da kültür-sanat ve spor etkinlikleri ile gerçekleşti.

Şenlik kapsamında düzenlen  atlı akrobasi, geleneksel okçuluk, cirit, rahvan, atlı okçuluk, aba-kuşak-şalvar güreşleri ve yağlı güreş müsabakaları gün boyunca izleyicilerin beğenisine sunulacak.

 

Mehter gösterisi,güreş ve karate müsabakası ile başlayan program,protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmaları:

“Bugün Hem 55.Keles Şenlikleri hem de 6.Türk Dünyası Ata Sporları Şenlikleri’nin açılış programı için buradayız.Bizler kültürüne medeniyetine tarihine sahip çıkan insanlarız.Biliyorsunuz 2022 yılında Bursa ,Türk Dünyası Kültür Başkentiydi.

Özbekistan’da da Kazakistan’da da Azerbaycan’da da bu yönümüz artık biliniyor.Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleriyle Türk Dünyası Ata Sporları Etkinliği’ni olimpiyat düzeyinde yüzlerce binlerce misafirle farklı etkinliklerle, geleneksel oyunlarla, temalı olarak gelin alma törenleriyle, farklı etkinliklerle düzenledik.Kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzü muhafaza etmeye devam edeceğiz.

Dolayısıyla etkinliklerin düzenlenmesinde emeği olan Tabii ki Keles Belediye Başkanımıza, çok kıymetli Etnospor konfederasyonumuza, Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuza, yine başkanlığını yaptım Kültür Turizm Tanıtma Birliğimize ve Türksoy’a beraberinde etkinliklerin düzenlenmesinin Ankara Ayağında bizlere destek veren çok değerli Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

 

Ben dün sabah Japonya’dan geldim 6 gündür Japonya’daydım.Vallahi Japonların bizden hiçbir farkı yok bizden daha ufak boylular, daha az kilolular. Biz çok daha iyi şeyleri başarabiliriz, ama onlar çok disiplinli insanlar çok çalışkan insanlar ve tamamen sistemli çalışıyorlar.

Dolayısıyla biz ülkemizde her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorundayız.Birlik beraberlik içerisinde bu zor coğrafyada birbirimizi desteklemek ve kardeşane duygularla geleceğe daha güvenli bakmak İçin çok çalışmak zorundayız.

Tarımda ,kültürde ve diğer alanlarda markalarımız olması lazım.İşte biz bunu Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak dünyada bilinirliğimizi daha da artırmak için çaba sarfediyoruz.Biz Osmanlı’yı kuran şehiriz.Osmanlı’nın ilk başkentiyiz 6 tane padişahı onlarca evliyayı bağrında barındıran bir şehiriz.

Biz buradayız gerçekten çok farklıyız ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 60 yıllık hayali olan hepinizin bildiği gibi yerli ve milli otomobilimiz Togg Bursamızda. Güçlü bir sanayimiz var, denizimiz var, gölümüz var, dağımız var, yaylalarımız var meyvemiz var sebzemiz var Allah’a şükür. Yaptığımız çalışmalarla geçen yıl Yenişehir biberine coğrafi işaret tescil belgesini aldık.İki tane daha hedefimiz vardı.

Biri Keles Kirazı ,diğeri Bursa Kestanesi. Dünya literatüründe bilinmesi adına yaptığımız çalışmalarla Keles kirazının da tescil belge işaretlemesi bitti.Belgesini de Sayın Belediye Başkanımıza takdir edeceğiz. Bursa kestanesi ile alakalı son aşamadayız.

Bursa olarak 30 tane coğrafi işaret tescil belgemiz var amacımız Tabii ki bunları daha da fazlalaştırmak.Keles kirazının coğrafi tescil belgesi Bursamıza hayırlı olsun.”

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in konuşması;

“Marmara Bölgesi’nin en büyük yaylası olan Kocayayla’ya hepiniz hoşgeldiniz.
Bugün etkinliğe doyacağımız bir gün olacak.55. Keles Şenlikleri ve 6. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği  kapsamında etkinliğimize destek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne,Genel sekreterimize, Daire Başkanımıza ve ekibine Kültür A.Ş  ekibine çok teşekkür ediyorum.Orman Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda biliyorsunuz ki mangal yakmak yasak. Bu yasağa da azami derecede uygun uyduğunuz içinden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

 

Program sonunda Alinur Aktaş Keles kirazının coğrafi işaret tescil belgesini Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’e takdim etti.Başkan Aktaş vatandaşlara kiraz ikramında bulundu.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.