Çalışanları ‘utanç verici’ demişti: Google Bard artık yazılımcıların işini kolaylaştıracak

Yapay zeka yarışında geride kalan ABD’li şirket, kısa bir süre önce tanıttığı yapay zeka uygulaması Google Bard’ın artık Java, C++ ve Python başta olmak üzere 20 programlama dilinde kod yazabildiğini belirtti.

Çalışanları ‘utanç verici’ demişti: Google Bard artık yazılımcıların işini kolaylaştıracak
Yayınlama: 22.04.2023 18:42:39
A+
A-

Hızla gelişen yapay zeka dünyasında şirketler birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, Google’ın bu konuda geride kaldığı düşünülüyordu. OpenAI’ın geliştirdiği GPT-3 ve GPT-4 yapay zeka modellerinin kısa bir süre içerisinde beğeni kazanması, Google’ı da bu alanda önemli adımlar atmaya zorladı.

 

Çalışanları 'utanç verici' demişti: Google Bard artık yazılımcıların işini kolaylaştıracak

 

ARTIK 20 PROGRAMLAMA DİLİNİ BİLİYOR

Kısa bir süre önce tanıtılan Google Bard yapay zeka uygulaması, birçok eleştirilerin odağında yer alsa da yeni gelen özellikler ile birlikte 20 programlama dilinde kod yazabileceği söyleniyor.

Google, yapay zeka uygulamasına getirdiği özellikler için yaptığı açıklamada, Bard’ın Java, C++ ve Python dahil olmak üzere 20 programlama dilinde kod yazabildiğini söyledi. Bard artık, sadece kod yazmakla yetinmiyor, kodları yazarken kullanıcılara kodlar hakkında bilgi de verebiliyor.

Google, Bard’a yeni getirdiği özelliği biraz daha geliştirmek için “Bu kodu daha hızlı yapabilir misin?” gibi sorulara daha hızlı ve verimli cevaplar verebilmesi için çalışmaların yapılacağını söyledi.

 

Çalışanları 'utanç verici' demişti: Google Bard artık yazılımcıların işini kolaylaştıracak

 

GOOGLE YAPAY ZEKA KONUSUNDA İSTEDİĞİNİ ALAMIYOR

Özellikle de Microsoft’un yapay zeka modelini Bing arama motoruna entegre etmesi, Google’ı oldukça zorlamıştı.

Öyle ki geçtiğimiz günlerde Samsung’un akıllı cihazlarında varsayılan arama motorunu Bing ile değiştireceği söylentilerinin ardından Google’ın bağlı olduğu Alphabet şirketi 3 milyar dolar kaybetmişti.

ÇALIŞANLARDAN GOOGLE BARD İTİRAFI: UTANÇ VERİCİ

ChatGPT ve Bing’e karşı yeni bir hamle yapmak isteyen Google, kısa bir süre önce Google Bard ismindeki yapay zeka uygulamasını tanıtmıştı. Google Bard’ın çalışma mantığı aynı Bing arama motorundaki gibi olsa da özellik açısından Microsoft’un uygulamasından oldukça geride kalıyor.

Google’ın yapay zeka alanında bir türlü istediği ivmeyi yakalayamaması şirket içindeki çalışanların olumsuz yorumların da çoğalmasına neden oldu. Öyle ki Google şirketinde çalışan kişiler, Google’ın geliştirdiği yapay zeka uygulaması olan Google Bard’ın yalan söylediğini ve diğer yapay zeka uygulamalarına karşı tamamen utanç verici olduğunu söylemişlerdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.