Cannes’da TRT rüzgarı!

Cannes’da TRT rüzgarı!
Yayınlama: 17.04.2023 19:35:26
A+
A-

TRT’nin uluslararası sinema alanındaki başarıları devam ediyor. TRT imzalı 3 film, 76. Cannes Film Festivali’nde yarışacak.

Dünyanın en prestijli film festivali olan Cannes Film Festivali’nde “Altın Palmiye” ve diğer ödüller için yarışacak filmler açıklandı. Bu yıl 16-27 Mayıs tarihleri arasında 76. kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde TRT ortak yapımı 3 film yarışacak. Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın TRT yapımı son filmi “Kuru Otlar Üstüne”,  Avusturyalı ödüllü yönetmen Jessica Hausner’ın TRT ortak yapımı “Club Zero” ve İtalyan sinemasının en önemli yönetmenlerinden Alice Rohrwacher’in TRT ortak yapımı “La Chimera” filmleri festivalin ana yarışma bölümüne seçildi.

TRT YAPIMI “KURU OTLAR ÜSTÜNE” CANNES’DA ANA YARIŞMADA

Türk sinemasının en büyük yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan’ın TRT yapımı yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne” 76. Cannes Film Festivali’nin ana yarışması bölümüne seçildi. Doğu Anadolu’nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet’in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan “Kuru Otlar Üstüne” filmi, dünya prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde yapacak.

“Kuru Otlar Üstüne” projesiyle 12 Punto 2020’de “TRT Ustaya Saygı Ödülü”nü kazanan usta yönetmenin bu projesinde görüntü yönetmenliğini TRT personeli olarak görev yapan Kürşat Üresin ve Cevahir Şahin üstleniyor. Prodüksiyonu TRT’nin ekip ve ekipman desteği ile gerçekleştirilen filmin kamera, ses, ışık ve kurgu ekiplerinde de yine TRT personelleri görev aldı.

Nuri Bilge Ceylan 2014’te “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış ve “Bir Zamanlar Anadolu’da”, “Uzak” ve “Üç Maymun” filmleriyle de Cannes Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.