Cep telefonu zamlarından sonra sigorta talebinde rekor artış!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Levent Korkut, yaptığı açıklamada yeni zamlardan sonra sigorta talebinin tahmini yüzde 200 civarında arttığını belirtti.

Cep telefonu zamlarından sonra sigorta talebinde rekor artış!
Yayınlama: 21.07.2023 20:16:11
A+
A-

Son zamanlarda gelen zamlardan en çok etkilenen kategori de akıllı cep telefonları oldu. Artık orta segment cihazların bile 15-20 bin TL aralığında satılmaya başlanması kullanıcıları sahip oldukları telefonları daha çok korumaya yönlendirdi.

Ayrıca 90 bin TL’ye kadar varan tutarda satılan cep telefon modeli de bulunuyor.

Peş peşe artan zamlardan sonra kullanıcılar telefonlarını daha uzun vadede kullanmanın yollarını arıyor. Bu durumda kullanıcılara gelen en mantıklı seçenek ise cep telefonlarına sigorta yapılması oluyor.

Cep telefonu zamlarından sonra sigorta talebinde rekor artış!

TELEFON ZAMLARIYLA BİRLİKTE ONARIM PARÇALARININ FİYATLARI DA ARTTI

Telefon fiyatlarının artmasının ardından cihazların onarım parçalarına da ciddi zamlar geldi. Örneğin bir 45 – 50 bin TL üstü bir cihazın ekranının değişimi 16 bin ile 18 bin arasında tutuyor.

Modeline göre değişen akıllı telefon ve onarım parçalarının fiyatları kullanıcıların gözlerini oldukça korkutuyor.

Kimileri bunu esprili bir dille belirtirken kimileri ise artışlardaki bu zamlardan sonra telefonlarını büyük bir ciddiyetle korumak için dayanıklı kılıflara yöneldi.

TÜRKİYE’DE EN PAHALI TELEFON KAÇ TL’DEN SATIŞA SUNULUYOR?

Yeni fiyat güncellemesinden sonra Türkiye’de satılan en pahalı telefon, iPhone 14 Pro Max’ın 1 TB’lık varyantı olarak biliniyor. Ürün Türkiye’de 87 bin 57 liraya satılıyor.

Ayrıca Samsung’un amiral gemisi Samsung Galaxy S23 Ultra ise 53 bin TL’den satışa sunuluyor. Orta segment bir telefonun fiyatı ise 15-20 bin TL arasında bulunuyor.

 

MODELİNE GÖRE FİYATLARDA CİDDİ FARKLILIKLAR MEVCUT

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Levent Korkut, yaptığı açıklamada yeni zamlardan sonra sigorta talebinin tahmini yüzde 200 civarında arttığını belirtti.

Korkut, “Günümüzde satışı gerçekleştirilen her 10 telefondan üçünün elektronik cihaz sigortasına sahip olduğu söylenebilir.

Sigorta paketleri Apple (iPhone 11, 12, 13, 14) marka cep telefonlarında yıllık 3 bin 900 TL ile 7 bin 500 TL arasında değişmektedir. Samsung S23 veya ona muadil olabilen cep telefonlarında ortalama 4 bin TL civarındadır” dedi.

BİR ANLIK DALGINLIĞIN SONUCU BİR AY’DA KAZANILAN MAAŞA MÂL OLABİLİYOR

Murat Gülderen’in konuyla ilgili Posta gazetesine yaptığı açıklamada; “Fiyatların tavan yapması cep telefonu sigorta pazarını hareketlendirdi. Çünkü ufak bir dalgınlıkla yere yüşürüp kırdığınız ekranın değişim fiyatı 2 bin TL’lerden başlayıp 16 bin TL’leri aşabiliyor. Ya da bir hırsızlık kurbanı oldunuz veya telefonunuz suya düştü ve kullanılamaz hale geldi.

İşte bu gibi durumlarda hata tamamen size ait olsa da verdiğiniz paranın boşa gitmemesi için sigorta büyük önem taşıyor. Özetle sigorta binlerce liralık cihazınız için önemli bir koruma sağlıyor.” ifadeleri yer alıyor.

EN ÇOK SİGORTA YAPTIRILAN TELEFONLAR

Sadece koruyucu kılıf ve cam ile yetinmeyen kullanıcılar telefonlarının ciddi hasar almaması için sigorta şirketlerini araştırmaya başladı.

Levent Korkut, en çok sigorta yaptırılan cep telefonu modellerinin ise iPhone ve Samsung’un orta üst ve üst düzey modellerinin olduğunu ifade ederek hizmet paketleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Cihazın alımından itibaren iki yıl garanti süresi için 2+1, 2+2, 2+3 olarak paketlerden biri seçilebilir. Cihaz sigortasının ana teminatları kırılma, sıvı teması, elektrik voltaj arızası ve çalınmayı içerir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.