CHP’de ‘mor sandık’ tartışması

CHP’de bu kez mor sandık tartışması var. Balıkesir’in Edremit ilçesinde sadece iki kadın aday arasında ön seçim yapılmasına itiraz geldi.

CHP’de ‘mor sandık’ tartışması
Yayınlama: 30.01.2024 11:28:54
A+
A-

CHP’de bu kez mor sandık tartışması var. Balıkesir’in Edremit ilçesinde sadece iki kadın aday arasında ön seçim yapılmasına itiraz geldi. Genel merkezin bu kararına, Edremit ilçe yöneticisi aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in eşi Özlem Aytekin tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir’in Edremit ilçesinde belediye başkan adayını belirlemek için ön seçim yapma kararı aldı. Ama ön seçime sadece iki kadın aday adayı katılacak. Bu nedenle yarışa kadın hareketlerinin rengi mordan yola çıkarak mor sandık adı verildi. Ama bu durum yine bir kadının tepkisine neden oldu.

Diğer adayların oyun dışı kalmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in eşi Edremit örgütünden Özlem Aytekin’in tepki göstermesi dikkat çekti.

Edremit belediye başkan adaylığı için toplamda 12 başvuru yapıldı. Ancak anket, kamuoyu yoklaması gibi yöntemlerle aday adayı sayısı önce 5’e düşürüldü.

Sonra ise genel merkez, ön seçimde 5 aday adayı arasından seçilebilir durumdaki iki kadın aday adayının yarışmasına karar verdi. Edremit’teki parti üyeleri Nevin Sayman ve Seval Bozkurt arasında tercih yapacak.

Gazeteci Fatih Atik’in paylaşımına göre, eşi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in A takımında yer alan Özlem Aytekin, sosyal medya hesabından o kararda etkili olduğu gerekçesi ile Veli Ağbaba’ya tepki gösterdi.

Özlem Aytekin, genel merkeze de giderek rahatsızlığını dile getirdiğini ancak karardan vazgeçilmediğine işaret etti. Özlem Aytekin, alınan kararın Edremit’te infiale yol açtığını, 12 aday adayının da ön seçime girmesi gerektiğini vurguladı ve “2 kadın aday bu saçmalığa itiraz etmeli, dayatma cinsiyetçiliğe, eşitsizliğe tepkiliyim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.