CHP’nin seçim aracında skandal! “Kızlar bizle savaşa gelin”

CHP’nin seçim aracında skandal! “Kızlar bizle savaşa gelin”
Yayınlama: 13.04.2023 17:40:16
A+
A-

CHP’nin Batman’daki seçim otobüsünde bir skandala imza atılarak geçmişte Abdullah Öcalan posterleri önünde çalan Kürtçe “Kızlar bizle savaşa gelin” şarkısı çaldı.

14 Mayıs seçimleri için aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı alan HDP ile birlikte altılı masa seçim çalışmalarını sürdürüyor. HDP’li yetkililerin her gün ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ açıklamaları yaptığı bu günlerde Batman’da bir CHP skandalına imza atıldı. Seçime sayılı günler kala otobüslerini kentlerin sokaklarında gezdirmeye başlayan CHP, Batman’da büyük tepki çekti.

“KIZLAR BİZLE SAVAŞA GELİN”

CHP’nin Batman sokaklarında üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafıyla gezen seçim otobüsünden PKK sevici Aynur Doğan’ın söylediği Kürtçe ‘Keçe Kurdan’ şarkısı çalındı. CHP otobüsünde çalan şarkının sözlerinde Kürtçe savaşa davet edilmesi dikkat çekti. Şarkıda ”Kızlar bizle savaşa gelin/ İsteriz ki bizimle muharebeye gelin” sözleri yer alıyor.

ÖCALAN POSTERİ ÖNÜNDE ÇALMIŞTI

Öte yandan “Kızlar bizle savaşa gelin” şarkısını seslendiren Aynur Doğan geçmişte bu şarkıyı PKK elebaşı Abdullah Öcalan‘ın posteri önünde verdiği konserde seslendirmişti. Konser sonrası vatandaşlar tepki alan Doğan’ın AK Partili belediyelerdeki konserleri iptal edilmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan‘ın poster önünde konser veren Doğan’a sahip çıkarak hükümeti hedef almıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.