BBC’de Gazze isyanı: Haber yapmamız için daha kaç kişi öldürülmeli?

İngiliz yayın kuruluşu BBC muhabirleri kurumlarına tepkili. Nedeni ise, İsrail’in Gazze’ye saldırılarıyla ilgili haberlerde çifte standart uygulanması. Çalışanlar BBC’yi İsrail yanlısı yayın yapmak ve Gazze’deki insanlık dramına kayıtsız kalmakla suçladı.

BBC’de Gazze isyanı: Haber yapmamız için daha kaç kişi öldürülmeli?
Yayınlama: 24.11.2023 15:15:40
A+
A-

BBC’nin İngiltere merkezli 8 çalışanı, Al Jazeera’ya 2 bin 300 kelimelik bir mektup göndererek kurumlarını İsrail lehine tarafgir tutum sergilemekle suçladı.

Rusya’nın Ukrayna’da işlediği iddia edilen savaş suçlarına ilişkin haberlerinde “gözü kara” tutum sergileyen BBC’nin mektupta, İsrail-Filistin meselesinde “sivillerin nasıl görüldüğü konusunda çifte standart” uyguladığı iddia edildi.

BBC çalışanlarının kurumlarına eleştirileri özetle şöyle;

İsrail yanlısı yayın yapılıyor.Gazzelilere yer verilmiyor.İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlalleri gösterilmiyor.Haberlerde Gazzelilerin acıları anlatılmıyor.Katliam, vahşet kelimeleri sadece Hamas için kullanılıyor.

* BBC çalışanları son olarak kurumlarına, ‘Haber yapmamız için daha kaç Gazzeli öldürülmeli?’ diye soruyor.

BBC’DEN İDDİALARA YALANLAMA

BBC Sözcüsü söz konusu iddialara yanıt vererek, “Çatışmayla ilgili haberlerimiz boyunca BBC, Gazze ve İsrail’de yaşayan siviller için yıkıcı insani maliyeti açıkça ortaya koymuştur.” yanıtını dedi. Ayrıca Sözcü, BBC’nin savaşla ilgili yayınlarından örnekler ve Filistinlilerin çektiği acılara dair insan hikayelerini içeren bir liste de gönderdi.

BBC'de Gazze isyanı: Haber yapmamız için daha kaç kişi öldürülmeli?

“SADECE BUGÜN DEĞİL 75 SENEDİR BÖYLE”

Konuyla ilgili CNN TÜRK’ten Burçak Bozkuş’a değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efe Sıvış şu açıklamaları yaptı;

Maalesef İsrail’in aktliamlarını ve yaptığı soykırımı aklamaya çalışıyorlar. Sadece bugün değil öteden beri Batı medyası 75 senedir böyle. Sanki Hamas’ın bu saldırısıyla başladı. Hamas’ın operasyonuyla mı başladı bu iş? Bu işin eveliyatı var. 75 senedir işgal ediyor İsrail. 1947-1949 Nakba, 15 bin kişiyi yine orada öldürdüler. 750 bin Filistinli evlerini terk etti ve mülteci durumuna düştü.

Tarihi de BBC 47’den değil de 7 Ekim’den, festival saldırısından başlatıyor. Sadece BBC’nin çalışanları mı mektup yazıyor kendi kurumlarına. ABD kurumlarının, Dışişleri, Savunma Bakanlığı’nın çalışanları da isyan ediyor. Avrupa Konseyi’nin çalışanları da mektup yazdı Ursula von der Leyen’e.

“BUGÜNKÜ SOYKIRIMIN SORUMLUSU İNGİLTERE”

Sürekli aynı şey. Birleşmiş Milletler’de, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan, istihbarat merkezinden çalışanlardan, personellerden istifalar oldu. İnsanların artık kanına dokunuyor. Ama İngiltere de tıpkı ABD gibi..

Bugünkü bu rezaletin, katliamın, soykırımın sorumlusu kim? İngiltere… Takke düşerse, kel görünür. Bunu İngiltere yaptı. Niye yaptı? 1917’de burayı bizden aldı. Biz kim? Osmanlı Devleti. Aralık 1917’de İngilizler bizim elimizden burayı aldılar ve burada huzursuzluk başladı. Göç başladı. Hangi göç? Yahudi göçü. Bunu yapan İngilizler. Başka bir şey değil.

Dolayısıyla İngilizler arka çıkmak zorunda. Ne diyor Cumhurbaşkanı; ‘Borcumuz yok, alacağımız yok’. Bunların suçu var.

1947-1948’den sonra İngiltere’nin artık gücü bitiyor. İsrail artık İngiltere’den değil ABD’den destek istiyor. Çünkü ABD süper güç oldu. İngiltere kendi suçunu gizliyor. İngiltere kendi yaptığını örtüyor. Daha sonra bu suçu alan ABD’dir. İsrail kuruldu, 11 dakika sonra ABD dedi; ‘Biz sizi tanıyoruz.’

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.