Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da gençlerle buluştu

“Meydanlarda söz veren ama tutmadığı sözler hatırlatılınca ‘unuttum’ diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fatih’in emaneti bu aziz şehrin 5 yılını heba edenlere bir kez daha aynı fırsatı vermemek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da gençlerle buluştu
Yayınlama: 30.03.2024 16:03:11
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde dün “Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul” programına katıldı.

Erdoğan burada gençlere yönelik bir konuşma yaptı, daha sonra soruları yanıtladı.

İstanbul’da gençlerle yüz yüze gerçekleştirdikleri bu programa, canlı bağlantıyla diğer 80 ildeki gençleri de misafir ettiklerini dile getiren Erdoğan, diğer şehirlerdeki gençlere de selamlarını ileterek, “Az önce gençlerimizi dinledik, demek ki oluyor ve biz yaptık. Onlar parlamentonun kapısını gençlerimize hep kapadılar ama biz kapıyı açtık. Bizimle birlikte yeni bir dünya ülkemizde kuruldu ve güç kazanarak devam ediyor.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra gençlerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu: İstanbul son 5 yılda fetret devri yaşadı - 2

Erdoğan’a yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

– İstanbul’a geldiğinizde özellikle gitmek istediğiniz bir yer var mı?

İstanbul’da eserlerimizle dinleniyoruz. Burada, İstanbul Kongre Merkezi’nde sık sık programlarımız oluyor. Bir de Atatürk Kültür Merkezi var. Atatürk Kültür Merkezi için maalesef bu malum camia, dediler ki; burasını yapamayacaklar. Ve biz Atatürk Kültür Merkezi’ni geçmişinden çok daha güzelini yaptık mı? Yaptık. Orada bütün eserler sergileniyor. Onları tabii izlemek için oradaki programlara katılıyoruz.

Murat Kurum kardeşimizin bakanlığı döneminde yapmış olduğu eserler var. Ne onlar? Millet bahçeleri… Ama Ekrem efendi o millet bahçelerini bilmez. Atatürk Havalimanı’nın içersinde millet bahçesine başlandı onu mahkemeye götürdü ve oranın yapım sürecini durdurdu.

Bizim bıraktığımız İstanbul aynen durmuyor. Çünkü bu zat İstanbul’a bir şey katmadı ki. Verdiği bir şey yok. Biz CHP’yi çöp, çukur, çamur olarak tanımladık. Şu anda yine aynı. Şöyle bir asfalt dök ya… Her taraf çukur. Ama inşallah pazar günü devran değişecek. İstanbullu bir 5 yıl daha bu adama İstanbul’u vermez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu: İstanbul son 5 yılda fetret devri yaşadı - 3

– CHP’de bulunan demokrasi açığının kapatılmasına yönelik onlara ne önerirsiniz?

Benim tavsiyem, pazar günü bunları bir daha dönmemek üzere sandığa gömmek. Vatandaşlarımızın İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de bunlara bir daha yol vermeyeceğine inanıyorum.

Ahmet Kaya ben cezaevine giderken, Kazlıçeşme’de son uğurlama programıma katılıp orada bu şarkılarını söyledi. Ve bir fikir insanı için böyle bir şeyin yapılması kabullenemez. Başbakanlığım döneminde, Türkiye’ye kabri kubur ile getirmek istedim. Ama olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştu: İstanbul son 5 yılda fetret devri yaşadı - 4

– İstanbul’a ne yazık ki depremle ilgili hiçbir şey yapılmadığını görüyoruz. İBB, İstanbul’a 5 yılda depremle ilgili hiçbir şey yapamaz mıydı?

Her şeyden önce bir defa bizim kabinemizin içinde özellikle Murat Bey’in de daha önce görev yaptığı bakanlık tamamen bu işlere bakıyordu. Şimdi de Mehmet Özhaseki Bey o işlere bakıyor. Şu anda 11 vilayet tehdit altında. Bunların büyük çoğunluğu büyükşehir. Bütün bu büyükşehirlerimizde biz Mehmet Özhaseki Beyle, Murat Kurum Beyle bu çalışmaları yürüttük. Ama bunlar yapamazlar. Her şeyden önce dertli olacaksın. Şu anda İstanbul’daki zat dertli değil. Ne zaman afet olsa, bu beyefendi İstanbul’da değil. Bakıyorsunuz kayakta, istirahatte… Ama Murat Kurum öyle değil. Murat Kurum tamamiyle ilinde yatıyor, kalkıyor.

Gün geçmiyor ki yanan otobüslerden, metrobüslerden sıkıntı yaşamayalım. Ben belediyeyi CHP’den aldım. CHP’den aldığım zaman belediyenin otobüsler neydi biliyor musunuz? Macaristan’ın Ikarus otobüsleri vardı. Rezalet… İçine girdiğinizde pislikten geçilmiyordu. Hemen Mercedes’e geçtik.

– Önünüzde 4 yılı aşkın bir siyasi dönem var. Gençlerle yakın çalışmalarınıza devam edecek misiniz?

Bu makamda olayım olmayayım, partimin genel başkanı olduğum sürece gençlerin yanında olmaya devam edeceğim.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.