Elon Musk’a ‘marka tescili’ tehdidi…

Twitter’ın yeni logosu X’in markalaştırılması Elon Musk’a ciddi sorunlar çıkarabilir. Aralarında Microsoft ve Meta’nın da bulunduğu X’i kapsayan 900’e yakın ABD ticari marka tescilinin yer aldığı belirtildi.

Elon Musk’a ‘marka tescili’ tehdidi…
Yayınlama: 25.07.2023 20:15:39
A+
A-

Milyarder Elon Musk’ın Twitter’ı X olarak yeniden markalama kararı yasal olarak karmaşık olabilir: Meta ve Microsoft gibi şirketlerin de aynı harfin fikri mülkiyet haklarına sahip olduğu belirtildi.

X ticari markalarda o kadar yaygın kullanılıyor ve atıfta bulunuluyor ki, yasal zorluklara adayların ve eskiden Twitter olarak bilinen şirketin gelecekte X markasını savunurken kendi sorunlarıyla karşılaşabileceği belirtildi.

X HARFİNİ KAPSAYAN YAKLAŞIK 900 AKTİF TİCARİ MARKA TESCİLİ BULUNUYOR

“Twitter’ın bu yüzden birileri tarafından dava edilme ihtimali %100,” diyen marka avukatı Josh Gerben, halihazırda X harfini kapsayan yaklaşık 900 aktif ABD ticari marka tescili saydığını söyledi.

Musk Pazartesi günü sosyal medya ağı Twitter’ın adını X olarak değiştirdi ve sosyal medya platformu için harfin stilize edilmiş siyah-beyaz bir versiyonu olan yeni bir logo tanıttı.

MİCROSOFT, GOOGLE VE META DA X HARFİNİ KAPSAYAN TİCARİ MARKAYA SAHİP

Marka adları, logolar ve sloganlar gibi malların kaynaklarını tanımlayan şeyleri koruyan ticari markaların sahipleri, diğer markaların tüketici karışıklığına neden olması durumunda ihlal iddiasında bulunabilirler. Çözümler parasal tazminattan kullanımın engellenmesine kadar uzanmaktadır.

Microsoft, 2003 yılından bu yana Xbox video oyun sistemiyle ilgili iletişimle ilgili bir X ticari markasına sahip. Threads platformu yeni bir Twitter rakibi olan Meta Platforms, 2019 yılında yazılım ve sosyal medya gibi alanlar için mavi-beyaz bir “X” harfini kapsayan federal bir ticari markaya sahiptir.

Insider’ın haberine göre; Gerben, Meta ve Microsoft’un, Twitter’ın X’inin mektupta oluşturdukları marka değerine karşı tehdit hissetmedikleri sürece dava açmayacaklarını söyledi.

FACEBOOK’UN META’YA DÖNÜŞMESİ DE SORUN OLUŞTURMUŞTU

Meta’nın kendisi de adını Facebook olarak değiştirdiğinde fikri mülkiyet sorunlarıyla karşılaştı.

Geçen yıl yatırım şirketi Metacapital ve sanal gerçeklik şirketi MetaX tarafından açılan ticari marka davalarıyla karşı karşıya kalan Meta, yeni sonsuzluk sembolü logosuyla ilgili bir başka davayı da sonuçlandırdı.

Ve eğer Musk ismi değiştirmeyi başarırsa, diğerleri hala ‘X’i kendileri için talep edebilirler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.