Emekli maaşı zam farkı için 15 gün detayı!

‘Emekliye ek zam farkı ne zaman yatacak, neden yatmadı’ sorusuna yanıt arayan SSK ve Bağ Kur emeklileri için dikkat çeken ipucu geldi.

Emekli maaşı zam farkı için 15 gün detayı!
Yayınlama: 01.02.2024 13:23:38
A+
A-

‘Emekliye ek zam farkı ne zaman yatacak, neden yatmadı’ sorusuna yanıt arayan SSK ve Bağ Kur emeklileri için dikkat çeken ipucu geldi. Meclis’ten 7 gün önce geçen emekliye ek zam kararı Cumhurbaşkanlığı masasında beklerken 15 gün detayı ortaya çıktı. İhtimaller arasında veto etme ve düzeltme seçenekleri de var! Peki emekliye zammı Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?

Meclis Genel Kurulu‘nda çalışma hayatına ilişkin kanun teklifinin SSK ve Bağ kur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25’e yükseltilmesini içeren 7. maddesi 25 Ocak’ta kabul edilmişti. Milyonlar Resmi Gazete kararını beklerken, ’emekliye ek zam Resmi Gazete’de ne zaman yayımlanacak?’ sorusuna en net ipucu geldi. Emekli maaşı zam farkı bekleyenler bu detayı ilk kez duyacaksınız! Meclis’ten 7 gün önce geçen emekliye ek zam düzenlemesi için 15 günlük süre bulunuyor. Yasal olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzayı önümüzdeki 1 hafta içinde imzalaması gerekiyor. İşte Bağkur SSK emekli maaşı zam farkı ödemeleri için haberin detayları…

EMEKLİYE EK ZAM ERDOĞAN’IN MASASINDA

SSK Bağ Kur emekli maaşı zammı yüzde 11,68’lik ek zam ile memur emeklisi zam oranı olan yüzde 49,25’e eşitlendi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Ek zam öncesinde SSK ve Bağ Kur emeklileri maaşlarını Ocak ayında yüzde 37,57’lik enflasyon zammına göre aldılar. Emekliye ek zam için Meclis adımı geçilse de karar Cumhurbaşkanlığı‘nda askıda kaldı. Karar henüz resmileşmediği için henüz maaş farkları da emeklilerin hesaplarına yatırılamıyor.

İHTİMALLER ARASINDA ‘VETO’ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Meclis onayından geçen düzenlemeleri imzalaması için 15 günlük yasal süresi bulunuyor. Erdoğan, bu süre içinde düzenlemeyi bekletme hakkına sahip.
Zor bir olasılık olsa da teknik olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemeyi veto edip Meclis’e gönderme hakkına ve revize edilmesini talep etme hakkına da sahip. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre Erdoğan düzenlemeyi Meclis’e geri gönderme yetkisini kullanırsa gerekçesini de belirtmek zorunda. Meclis ise düzenlemeyi üzerinde herhangi bir oynama yapmadan aynı şekilde yeniden Erdoğan’a gönderme hakkına sahip.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.