Hakan Fidan’ın kıyafet tercihi gündem oldu

Hakan Fidan’ın kıyafet tercihi gündem oldu
Yayınlama: 15.07.2023 11:58:23
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen 56. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. Burada ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Fidan ilk olarak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, NATO Liderler Zirvesi kararlarının takibi ele alındı.

Fidan ayrıca, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa ve Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt’le de bir araya geldi.

Diplomatik temaslarına devam eden Bakan Fidan, gün içinde, Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen, Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Erywan Yusof, Vietnam Dışişleri Bakanı Bui Thanh Son ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüştü.

Endonezya’da düzenlenen ASEAN toplantısında diplomatik görüşmeler renkli gömleklerin gölgesinde kaldı. Mevkidaşlarının aksine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın resmi kıyafetten ödün vermemesi dikkat çekti.

Bakanların farklı renklerdeki desenli yerel gömlekleri sosyal medyada da gündem oldu.

Birçok kişi gömleklerin toplantının ciddiyetini hafiflettiği yorumunu yaptı.

Bazı kişiler de bu gömleklerle bakanların film yıldızına benzediği yorumunu yaptı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye-ASEAN Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) çok daha ileri seviyede işbirliği yapması gerektiğine inandıklarını belirterek, “Güneydoğu Asya ile Türkiye arasındaki güçlendirilmiş işbirliği, küresel gidişat üzerinde kalıcı ve olumlu bir etki bırakma potansiyeline sahip” dedi.

Uluslararası sistemin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu kaydeden Fidan, tüm dünyada bölgesel ve sivil çatışmaların arttığını, küresel ekonomik toparlanmanın zayıfladığını, enerji krizinin henüz bitmediğini, yoksulluk, eşitsizlik, gıda güvensizliği ve iklim şoklarının endişe verici seviyelerde olduğunu söyledi.

Fidan, ayrıca 2030’a kadar sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmanın zorluğuna dikkati çekerek, “Ancak bir Endonezya atasözünün dediği gibi, sağlam ağaç fırtınadan korkar. Güneydoğu Asya ile Türkiye arasındaki güçlendirilmiş işbirliği, küresel gidişat üzerinde kalıcı ve olumlu bir etki bırakma potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.