AK Parti’den 8 mart mesajı: Kadın hakları için 22 yıllık mücadele

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti’nin kadın hakları için yaptığı çalışmaları sıraladı.

AK Parti’den 8 mart mesajı: Kadın hakları için 22 yıllık mücadele
Yayınlama: 08.03.2024 12:20:08
A+
A-

Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basına açıklamasına AK Parti Bursa milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz, Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu ve çok sayıda AK Kadın katıldı.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AK Parti kurulduğu günden bugüne temel insan haklarını göz önüne alarak, kadınların bilimden sanata, spordan siyasete, eğitimden kültüre hayatın tüm alanlarında karar alma mekanizmalarına katılımının artırılmasına yönelik çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdi. 2004 yılında ilk defa anayasamızın 10. maddesine ‘Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir’ hükmünü ekledik. 2010 yılında anayasada yaptığımız düzenleme ile kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirdik. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile birlikte kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık. 7 Haziran 2015 tarihinde kadınlar seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanmaya başladı.”

Çavuşoğlu, yasakların tarihe gömülmesi ve 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrencilerin sayısında büyük bir artış yaşandığını vurguladı.

“Kız öğrencilerin okullaşma oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana yüzde 13,5’ten yüzde 51’e ulaştı. Kamuda kadın istihdamı yüzde 40’ı aştı. Hükümetlerimiz döneminde kadınları iş hayatına katılmaya teşvik eden hibe ve teşvikleri artırdık. Kooperatifler kanununda, gelir vergisi kanununda, kadınlar lehine yapılan düzenlemeler ile kadınların iş teşviklerine katılımı yüzde 36’ya ulaştı.”

Çavuşoğlu, 1935 yılında yüzde 4,1 olan parlamentodaki kadın oranının 2002 yılına kadar hiç aşılamadığını, AK Parti döneminde ise bu oranın peyderpey artarak bugün yüzde 20’ye ulaştığını belirtti.

“22 yıldır başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere, kadına yönelik şiddet ile mücadelede pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. 5 milyon 506 bin 206 kadın üyesi ile dünyadaki birçok siyasi partiden daha fazla üyeye ve Türkiye’nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip tek parti AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımızın, kadının siyasetin nesnesi değil, öznesi olduğunu vurgulayarak 22 yıldır kararlı bir duruş sergilemesi ulusal ve uluslararası birçok adım atılmıştır.”

AK Parti Bursa İl Kadın Kolları olarak kadınların hakları için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tüm kadınlara kutladı.




Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.