İngiltere’de kriz:Uçuşlarda aksamalar önümüzdeki günlerde de sürecek

İngiltere’de kriz:Uçuşlarda aksamalar önümüzdeki günlerde de sürecek
Yayınlama: 29.08.2023 16:15:54
A+
A-

İngiltere’de dün Hava Trafik Kontrol Sistemi’nde yaşanan ve günün ilerleyen saatlerinde çözülen teknik sorunun etkileri bugün de devam ediyor. Dün binden fazla uçuşun ertelenmesi ve iptal edilmesinin ardından hava trafiğinde bugün de gecikmeler yaşanıyor.

Havacılık analiz şirketi Cirium’un son verilerine göre bugün İngiltere’den kalkan 147, İngiltere’ye gelen 134 uçuş iptal edildi.

Bu, İngiltere hava trafiğinin yaklaşık yüzde 5’ine denk geliyor.

Heathrow Havalimanı’ndan bu sabah yapılan açıklamada, “Çoğu kişi bugün seyahat edebilecek olsa da maalesef bazı güzergahlarda iptaller ve aksamalar yaşanacak” denildi.

British Airways ise, “Kontrolümüz dışında meydana gelen büyük rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve uçuşları yeniden düzene sokmaya çalışırken müşterilerimize gösterdikleri sabır için teşekkür ederiz” dedi.

AKSAMALAR DEVAM EDECEK

İngiltere Ulaştırma Bakanı Mark Harper da dün kalkış yapamayan uçaklardan dolayı gecikmelerin önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirtti.

Teknik sorunun çözüldüğünü söyleyen Harper, herhangi bir “siber saldırı” olmadığı bilgisini doğruladı.

İngiltere’de ve dünyanın birçok yerinde yolcuların bekleyişi sürüyor. Bazı uçuşlar tamamen iptal edilirken diğer yolcuların uçuşları için günlerce beklemesi gerektiği belirtiliyor.

Ulaştırma Bakanı Harper dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm yolcular uçuş bilgileri için havayolu şirketleriyle temas kurmalı” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.