İsrail Ateşkese Neden Yaklaşmıyor?

İsrail Ateşkese Neden Yaklaşmıyor?
Yayınlama: 04.03.2024 18:16:59
A+
A-

Ramazan yaklaşırken Gazze’de hala ateşkes yapılamadı. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris durumun aciliyetine dikkat çekti. “Gazze’ye denizden de yardım göndermeyi deneyeceğiz” dedi.

“Hamas ateşkes istediğini iddia ediyor. Öyleyse işte, anlaşma masada. Söylediğimiz gibi, Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesi gerekiyor. Ateşkes yapalım, hadi hep birlikte rehineleri ailelerine kavuşturalım ve hadi en yakın zamanda Gazzeli ailelere yardım sağlayalım.” ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, “ateşkes” hayali için böyle konuştu. Harris bir kez daha “rehineleri evlerine kavuşturalım” dedi ama yine Gazzeli ailelere ancak yardım sağlamaktan bahsetti, kalıcı ateşkesi anmadı.

“Acilen açlık içinde kıvranan Gazze’de ateşkes olması gerekiyor. En azından 6 hafta için bu da masadaki anlaşma.”

Hamas’ın anlaşmayı kabul etmesini istedi.

ABDden Gazzede ateşkes yorumu

Daha önce İsrail, Hamas’ın hala hayatta olan rehinelerin bir listesini vermediğini söyleyerek Mısır’daki ateşkes görüşmelerine katılmamıştı. Hamas kaynakları BBC’ye “kimin hala hayatta olduğunu bilmek saldırılar yüzünden pratikte imkansız” demişti.

Harris, saldırılarla mücadele eden Gazze halkının günlük hayata dönmesinden söz etmedi. Sadece ‘yardım göndereceğiz’ dedi. “Dün, Savunma Bakanlığı ilk insani hava yardımını gerçekleştirdi. Denizden de yardım göndermeyi deneyeceğiz.”

İsrail’in yardım bekleyenlere yönelik saldırısına da değindi ama İsrail güçlerine bir eleştiri getirmedi. “Aç, çaresiz insanların yardım kamyonlarına yaklaştığını gördük. Gazze’nin kuzeyine haftalarca neredeyse hiç yardım ulaşmadıktan sonra aileleri için yiyecek sağlamaya çalışıyorlar. Ve silah sesleri ve kaosla karşılandılar. Kalplerimiz onlar için kırıldı.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.