Kadın parkında erguvan fidanları toprakla buluştu

Bursa’da Hüdavendigar Kent Parkı’nda oluşturulan Kadın Parkı’nda yüzlerce kadın kendi isminin yazılı olduğu erguvan fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kadın parkında erguvan fidanları toprakla buluştu
Yayınlama: 08.03.2024 16:30:32
A+
A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katılımıyla gerçekleşen fidan dikimi töreninde konuşan Başkan Aktaş, Bursa’nın geçmişteki gücünün ve gelecekteki teminatının kadınlar olduğunu ifade etti. “Mutlu Kadın, Mutlu Aile ve Mutlu Şehir” temasıyla kadınlara yönelik hizmetler yürüttüklerini belirten Başkan Aktaş, “Kadın mutlu olursa ailenin, aile mutlu olursa da bütün şehrin ve ülkenin mutlu olacağına inanıyoruz” dedi.

‘Kadınız Biz’ Uygulamasına Katılanlara Özel

‘Kadınız Biz’ uygulamasını cep telefonlarına indiren kadınlara müjdesini veren Başkan Aktaş, “Bugün Hüdavendigar Parkı’nda 300 kadının ismini taşıyan, kendi isimlerinin yazılı olduğu birer ağacı olacak. Artık her birinizin dikili bir ağacı olacak. Bu ağaçları da kadınlar bizzat kendi elleri ve sevgisiyle dikecek, can suyunu verecek” şeklinde konuştu.

Kadınların bir ağaç kadar köklü, bir erguvan kadar özel olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Sevgisiyle, cesaretiyle ilham veren, her karanlıkta bir umut ışığı bulmayı başarabilen kahramanlarımızdır, kadınlar. Cefakar annelerimiz, vefakar kız kardeşlerimiz ve tüm kadınlar, hürmetin ve sevginin en büyüğüne layıktır. Kadın var olduğu sürece hayat daha da güzelleşiyor, daha da bir anlam kazanıyor. Ben bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Aktaş ve Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, fidan dikimi gerçekleştirdi. Program sonunda günün anısına kadınlara erguvan kolonyası ve sukulent bitkileri hediye edildi.

Kadınlar Günü’nde erguvan fidanları toprakla buluştu
Kadınlar Günü’nde erguvan fidanları toprakla buluştu
Kadınlar Günü’nde erguvan fidanları toprakla buluştu

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.