Kadirov’dan ilk açıklama geldi!

Kadirov’dan ilk açıklama geldi!
Yayınlama: 24.06.2023 12:38:15
A+
A-

Rusya’ın federal bölgesi Çeçenistan’ın lideri olan Ramazan Kadirov’dan Wagner’in askeri ayaklanmasına ilişkin olarak ilk açıklama geldi.

Kadirov, “Olanlar gerçek bir askeri isyandır.” değerlendirmesinde bulunarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e isyanın bastırılması çin ‘Hazırız’ mesajı verdi.

Rusya’da Wagner’in başlattığı askeri isyanda kritik saatler yaşanıyor. Wagner güçleri, Moskova yönetimine karşı savaş ilan ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Her şeyi kenara bırakıp birlik içinde olmalıyız. Dış düşmanlarımız birliğimizi yok etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca, Rus halkının kaderinin belirlendiği şu saatlerde tüm güçlerin birleşmesi ve ölümcül tehdide karşı eylem birliği vurgusu yaptı.

KADİROV DUYURDU: ÇEÇEN ASKERLER YOLA ÇIKTI

Bu sırada Rusya’ın federal bölgesi Çeçenistan’ın lideri olan Ramazan Kadirov’dan da Putin’e destek açıklaması geldi. Kadirov, yaşanan olayları tam olarak askeri bir isyan olarak nitelendirdi.

Kadirov, “Çeçen Cumhuriyeti’ndeki Savunma Bakanlığı ve Rosgvardiya’ya bağlı Çeçen askerler şimdiden gerilim bölgelerine doğru yola çıktı. Rusya’nın birliğini korumak ve devletini korumak için her şeyi yapacağız. İsyan bastırılmalı ve bu sert önlemler gerektiriyorsa biz hazırız” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.