“Kıymanın kilosu 500 TL, emekli maaşı 10 bin lira”

Bursa’da kasap dükkanlarında yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi.

“Kıymanın kilosu 500 TL, emekli maaşı 10 bin lira”
Yayınlama: 13.03.2024 11:44:53
A+
A-

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezi olan et ve kıymaya talep arttı. Kasap dükkanlarında yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi.

Kıyma fiyatı 500 lira

Kıymanın kilosunun 500 liraya ulaşması, emekli maaşı 10 bin lira olan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Dört çocuklu bir ailenin annesi olan Sevda Şubaşı, “Bu zamanda dört çocuklu olmak ve bu şekilde geçinmeye çalışmak çok zor. Bir yiyecek alıyorsam diğerini almamam gerekiyor. Artık bayramdan bayrama kurban eti görüyoruz. Bir kilo kıymayla evde iftar için beş çeşit yemek yapacağım” dedi.

“Fiyatlar pahalı ama alışveriş yapmak zorundayız”

Fiyatların pahalılığından dert yanan Mehmet Kürek ise “Ne alacağıma henüz karar vermedim, içeri girdikten sonra karar vereceğim. Fiyatlar berbat, çok yükseldi. Dışarıdan et getirdi üreticiyi bitirdi. Şimdi bu konuma düştük. 2008’de 50 kilo arpa alabilmek için bir kilo et satıyordum. 16 sene sonra bıraktığımda iki kilo et sattım ve elli kilo arpa alamadım. Şimdi köyü bıraktım ve şehirde yaşıyorum. Ben emekliyim, çoluk çocuğu evlendirdim. Karnım acıktığında kendime göre alışveriş yapıp yiyorum. Fakat diğer aileleri düşündüğümde geçinmeleri imkansız” diye konuştu.

Vatandaşlar çeşitli yemekler yapmak için az da olsa alışveriş yapıyor

Ramazan ayının bereketinden ötürü vatandaşlar, az da olsa alışveriş yaparak çeşitli yemekler yapmaya çalışıyor. Ancak fiyatların yüksekliğinin sofraları etkilediği anlaşılıyor.

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.