Meta’dan çalışanlarına tehdit: Ofise dönmezseniz kovulursunuz!

Meta, RTO politikasını daha katı yetkilerle güncelleyerek, çalışanların haftada 3 gün işe gelmemeleri halinde işlerini kaybedebileceklerini söyledi

Meta’dan çalışanlarına tehdit: Ofise dönmezseniz kovulursunuz!
Yayınlama: 23.08.2023 12:52:11
A+
A-

Meta, çalışanların haftada üç gün işe gelmemeleri durumunda işlerini kaybedebileceklerini yani “kovulacaklarını” söyledi.

Daha önce Facebook olarak bilinen şirket, Perşembe günü öğleden sonra çalışanlarına Haziran ayında duyurduğu RTO politikasına ilişkin rehberliğini güncelledi. Meta’nın insan kaynakları müdürü Lori Goler, şirketin iç forumu Workplace’e yazdığı bir yazıda,

“bir ofise atanan” tüm çalışanların o ofisten çalışması veya haftada en az üç gün yüz yüze çalışmaya katılması gerekeceğini yazdı. Tamamen uzaktan çalışma için halihazırda onaylanmış olan çalışanların bu zorunluluğa uyması gerekmiyor. Hesap verebilirlik, bunu adil ve etkili kılmanın merkezinde yer alacaktır” ifadelerine yer vererek çağırıda bulundu.

ÇALIŞANLAR YÖNETİCİLER TARAFINDAN DENETLENECEK

Insider’ın aktardığı bilgilere göre, Meta’daki yöneticiler, çalışanları aylık olarak takip etmekten ve politikaya uyduklarından emin olmaktan sorumlu olacak. İşçiler tekrar tekrar uymadıkları takdirde disiplin cezasına çarptırılacak ve hatta işlerini kaybedecek.

Meta'dan çalışanlarına tehdit: Ofise dönmezseniz kovulursunuz!

Goler, “Yöneticiler, rozet ve Durum Aracı bilgilerini aylık olarak gözden geçirecek ve yerel yasalara ve iş konseyi gerekliliklerine tabi olarak gereklilikleri karşılamayanları takip edecektir” diye yazdı. “Diğer şirket politikalarında olduğu gibi, tekrarlanan ihlaller, performans derecelendirmesinin düşürülmesine kadar varan disiplin cezalarına ve nihayetinde ele alınmadığı takdirde işten çıkarmaya neden olabilir.”

Meta sözcüsü, “Özellikle teknolojimiz geliştikçe, dağıtık çalışmanın gelecekte de önemli olmaya devam edeceğine inanıyoruz” diyerek,

“Yakın vadede, yüz yüze odaklanmamız ofisten çalışmayı seçen çalışanlarımız için güçlü ve değerli bir deneyimi desteklemek üzere tasarlandı ve uzaktan çalışmaya nereye yatırım yapacağımız konusunda düşünceli ve kasıtlı davranıyoruz” diye ekledi.

MART AYINDA 10 BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Şirket içi duyuru, CEO Mark Zuckerberg’in ofis içi çalışmanın faydalarını kamuoyu önünde ve şirket içinde övmeye başlamasının ardından geldi.

Mart ayında 10.000 çalışanın işten çıkarılacağını duyuran bir notta, bir şirket analizinin “kariyerlerinin başındaki mühendislerin haftada en az üç gün takım arkadaşlarıyla yüz yüze çalıştıklarında ortalama olarak daha iyi performans gösterdiklerini” bulduğunu yazdı. Analizin ayrıntıları paylaşılmadı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.