Meteoroloji’den 21 il için uyarı! Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mart hava durumu tahminlerini paylaştı. Paylaşılan verilere göre 21 ilde toz taşınımına karşı dikkatli olunması gerekiyor. İşte il il hava durumu…

Meteoroloji’den 21 il için uyarı! Göz gözü görmeyecek
Yayınlama: 04.03.2023 09:44:31
A+
A-

”Bugün hava nasıl olacak?” sorusu yanıt buldu. İşte 4 Mart hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yarın Marmara, Ege Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir,Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.Meteoroloji'den 21 il için uyarı! Göz gözü görmeyecek

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde biraz azalacağı, doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normallerinin üzerinde, kuzey ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla güneydoğu kesimlerdedoğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.Meteoroloji'den 21 il için uyarı! Göz gözü görmeyecek

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Toz Taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş