Meteoroloji’den Pazartesi için yoğun kar ve sağanak uyarısı! Okullar tatil olacak mı? İlk haber geldi

SON DAKİKA HABERLERİ: ilde okullar tatil edildi!

Meteoroloji’den Pazartesi için yoğun kar ve sağanak uyarısı! Okullar tatil olacak mı? İlk haber geldi
Yayınlama: 19.11.2023 16:10:48
A+
A-

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası tüm yurtta hafta sonu etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise yeni bir uyarı yapıldı. Sağanak, kar, fırtına, sel için ise 33 kent için alarm verildi.

Öte yandan okulların ara tatilin ardından 20 Kasım günü ilk ders zili çalacaktı. Ancak kar yağışları nedeni ile ilk kar tatil haberi de geldi…

1 KENTTE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, “Zonguldak il genelinde  olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.  Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Son dakika... Meteoroloji'den Pazartesi için yoğun kar ve sağanak uyarısı! Okullar tatil olacak mı? İlk haber geldi

PAZARTESİ GÜNÜ İSTANBUL’DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul’da yağışın ve fırtınanın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisi azalacak. Pazartesi hava tekrardan ısınma başlıyor. Bugün İstanbul derece, Yarın 13 Çarşamba 18 derecelere kadar yükselecek.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN FIRTINA UYARISI

İstanbul Valisi Davut Gül, şiddetli fırtına ile ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Gül açıklamasında şunları söyledi;

İrili ufaklı zararlar var. 5 tane küçük teknemiz zarar gördü. Zarar gören restoranlarımız var. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok, yaralımız yok Herkes kendi alanında çalışmalarını devam ettiriyor.

Beklentimiz ilerleyen saatler yağışın azalması. Vatandaşlarımızdan ricam su basan yerlerde yaşamamaları. Hepimize büyük geçmiş olsun.

Akşam 21.00-22.00’ye kadar şiddetli şekilde devam edeceğini Meteoroloji söylüyor. Bundan sonra da etkisini azaltarak devam edecek. Bizim beklentimiz saat 22.00’ye kadar vatandaşlarımızın duyarlı bir şekilde devam etmesini istiyorum.

ANKARA

Meteoroloji Ankara içinde yeni uyarıda bulunmazken yarın en yüksek sıcaklık kentte 1 ila 6 derece olacağı açıklandı.

33 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji kar ve sağanak için 33 kentte sarı ve turuncu alarm uyarısında bulundu. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mersin, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Düzce

Son dakika... Meteoroloji'den Pazartesi için yoğun kar ve sağanak uyarısı! Okullar tatil olacak mı? İlk haber geldi

ERZURUM, KARS, AĞRI VE ARDAHAN’DA KAR

Meteoroloji, bu gece saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan’da, yarın sabah saatlerinden itibaren Ağrı ve Kars’ta kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görülecek. Kar yarın gece saatlerinde etkisini kaybedecek.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

RİZE VE ARTVİN’DE ŞİDDETLİ SAĞANAK VE KAR UYARISI

Meteoroloji’den yapılan tahmine göre, bu gece saatlerinden itibaren Rize ile kuzey ilçeleri başta olmak üzere Artvin’de çok kuvvetli ve şiddetli sağanak görülecek.

Yağışlar bu gece 1500 metre üzerindeki, yarın ise havanın soğumasıyla 900-1000 metre üzerindeki kesimlerde yoğun kar şeklinde olacak. Kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerinde olması bekleniyor. Yağışlar, salı akşamı etkisini kaybedecek.

DOĞU KARADENİZ FIRTINA BEKLENİYOR!

Doğu Karadeniz’de rüzgarın Pazartesi ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 açıklarında yer yer 9 kuvvetinde (50-88 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

SAMSUN VE SİNOP’TA FIRTINA BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün iç kesimleri başta olmak üzere Samsun ve Sinop çevrelerinde güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) bekleniyor. Gece saatlerinden itibaren eksini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.