Microsoft’tan devrim niteliğinde yenilik!

Microsoft’un Windows’u tamamen buluta taşımak istediği belirtildi. Şirketin yapmış olduğu yeni bir iç sunumunda, Windows için uzun vadeli hedefinde Windows 11’in her cihazdan kullanımını sağlamak istediği belirtildi.

Microsoft’tan devrim niteliğinde yenilik!
Yayınlama: 29.06.2023 20:33:52
A+
A-

Microsoft, Windows 365 ile ticari alanda Windows’u giderek daha fazla sanallaştırarak buluta taşıyor. Ayrıca yazılım devinin aynı şeyi tüketiciler için de geliştirmek istediği belirtildi.

Haziran 2022 tarihli dahili bir “iş durumu” Microsoft sunumunda, Microsoft “buluttan herhangi bir cihaza aktarılan tam bir Windows işletim sistemi sağlamak için Windows 365’i” geliştirmekten bahsedildi.

Microsoft'tan devrim niteliğinde yenilik: Bilgisayara gerek kalmayacak!

HER CİHAZDAN BULUT ÜZERİNDEN WİNDOWS KULLANILABİLECEK

Sunum, Microsoft’un genel oyun stratejisini ve bunun şirketin diğer iş alanlarıyla nasıl ilişkili olduğunu içerdiğinden, devam eden FTC v. Microsoft duruşmasının bir parçası olarak açıklandı.

The Verge teknoloji sitesinin haberine göre, Microsoft’un bu alandaki çalışmalarını hızlandırdığı belirtiliyor. “Windows 11’in giderek daha fazla buluta taşınması”, Microsoft’un “Modern Yaşam” tüketici alanında, “gelişmiş yapay zeka destekli hizmetleri ve insanların dijital deneyimlerinin tam dolaşımını sağlamak için bulutun ve istemcinin gücünü” kullanmak da dahil olmak üzere uzun vadeli bir fırsat olarak tanımlanıyor.

 

WİNDOWS 365 NASIL ÇALIŞIYOR?

Windows 365, Windows’un tam sürümünü cihazlara aktaran bir hizmettir. Şimdiye kadar sadece ticari müşterilerle sınırlıydı ancak Microsoft’un bunu Windows 11’e derinlemesine entegre ettiği belirtildi.

Gelecekteki bir güncelleme, Windows 11 cihazlarının açılışta Windows’un yerel sürümü yerine doğrudan bir Bulut PC örneğinde oturum açmasını sağlayacak olan Windows 365 Boot’u içerecek. Windows 365 Switch de Bulut PC’leri Task View (sanal masaüstleri) özelliğine entegre etmek için Windows 11’e yerleştirildiği belirtildi.

WİNDOWS 11 COPİLOT ÖZELLİĞİ TEST EDİLİYOR

Sunumdaki bir başka slaytta Microsoft, 2022 mali yılında “Modern İş” öncelikleri için Windows 365 ile bulut bilgisayarların kullanımının artırılması yer alıyor.

Microsoft kısa bir süre önce Windows 11 için yapay zeka destekli bir asistan olan Windows Copilot’u duyurmuştu. Windows Copilot, Windows 11’in yanında yer alıyor ve uygulamalarda görüntülediğiniz içeriği özetleyebiliyor, yeniden yazabiliyor ve hatta açıklayabiliyor. Microsoft şu anda bunu dahili olarak test ediyor ve Windows 11 kullanıcılarına daha geniş bir şekilde sunmadan önce Haziran ayında test edenlere yayınlama sözü verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.