O plaj kadınlara ayrıldı!

O plaj kadınlara ayrıldı!
Yayınlama: 07.07.2023 15:34:21
A+
A-

Eyüpsultan Belediyesi’nin işlettiği Çiftalan Plajı haftada üç gün kadınlara ayrıldı. Takdir toplayan uygulamadan laikçilik istismarcıları yine rahatsız oldu.

Türkiye’nin birçok noktasında var olan kadınlara ayrı plaj uygulamasını Eyüpsultan Belediyesi de hayata geçirdi. Eyüpsultan’daki Çiftalan Plajı haftanın 3 günü kadınlara tahsis edildi.

Karadeniz’e kıyısı olan Çiftalan Mahallesi’ndeki plajdanÇarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sadece kadınlar faydalanacak.Salı, Cumartesi ve Pazar günleri ailelerin istifade edebileceği Çiftalan Plajı, Pazartesi günü ise bakım ve genel temizlik çalışması için kapalı tutulacak.

Aynı anda 500 kişinin faydalanabileceği Çiftalan Plajı, Eyüpsultan Belediyesi tarafından işletilecek.

FONDAŞLAR RAHATSIZ

Plajın belirli günlerde kadınlara mahsus kılınması takdir toplarken, laikçi cenah yine hazımsız yayınlar yaptı. “Fondaş medya” olarak bilinen Birgün gazetesi, plajın üç gün sadece kadınlara hizmet verecek olmasını “harem-selamlık plaj” diyerek itham etmeye kalktı. Birgün’ün haberinde, “İstanbul’da bulunan Eyüpsultan Belediyesi’nin harem-selamlık plaj açtığı ortaya çıktı. Belediyenin övgüyle bahsettiği plajda çarşamba, perşembe ve cuma günleri sadece kadınlar yer alıyor.” denildi.

Türkiye’nin birçok noktasında yer alan kadınlara özgü plaj uygulamasının Eyüpsultan’da da belirli günler aralığında gerçekleştirilmesini suçmuş gibi yansıtan Birgün gazetesinin laikçilik istismarı sosyal medyaya da taşındı.

Twitter’da ‘23 Derece’ isimli sayfada, Birgün ile benzer ifadeler kullanıldı. Sayfada yapılan paylaşımda,“İstanbul’da bulunan Eyüpsultan Belediyesi’nin harem-selamlık plaj açtığı ortaya çıktı. Belediyenin övgüyle bahsettiği plaja çarşamba, perşembe ve cuma günleri sadece kadınlar gidiyor.” sözlerine yer verildi.

NERESİ KÖTÜ?

Paylaşıma sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Uygulamanın faydalı ve normal olduğunu vurgulayan birçok kullanıcı, provokatif habere şu sözlerle tepki gösterdi:

“Aslında bir tercih olarak sunulması güzel değil mi? İsteyen karma plaja gider istemeyen de böyle plajlara.”

“İyide ben bunda kötü bir şey görmüyorum. Erkeklerle denize girmektense birçok kadın rahat rahat istediği şekilde girebilecek.”

“Muhalif biriyim ama yerinde bir karar hiç tatavaya gerek yok… Ülkenin her yerinde sadece kadınlara özel plajlar var yadırganacak bir şey yok bence iyi olmuş”

“Garip olan bir şey yok kadınlar rahat girmek istemiş olabilir buraya gittim temiz güzel bir yer”

“Çok iyi olmuş… Sahillere sadece kadınların girebildiği günlerin olması normal. Dini veya ahlaki hassasiyetle yapılması fark etmez.”

“Bunda garip olan ne var?”

“Çok doğru bir uygulama olmuş. Asıl bunu yanlış bir şeymiş gibi haber yapmanız çok tuhaf.”

“Güzel uygulama isteyen istediği yere gidebilir. Demek ki bu şekilde talep gelmiş”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.