Orgeneral Saldıray Berk, hayatını kaybetti!

Ankara’da bir süredir tedavi gören eski 3’üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, bugün sabah saatlerinde 76 yaşında hayatını kaybetti.

Orgeneral Saldıray Berk, hayatını kaybetti!
Yayınlama: 14.02.2024 15:29:15
A+
A-

Ankara’da bir süredir tedavi gören eski 3’üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk, bugün sabah saatlerinde 76 yaşında hayatını kaybetti. Berk’in vefatı Türk Silahlı Kuvvetleri camiasını derin bir üzüntüye boğdu.

EMEKLİ ORGENERAL SALDIRAY BERK HAYATINI KAYBETTİ

Emekli Orgeneral Berk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir komutan olarak tanınıyordu. 2004-2006 yılları arasında 3’üncü Ordu Komutanlığı görevini yürüten Berk, askeri kariyeri boyunca önemli görevlerde bulunmuş ve birçok başarıya imza attı.

ERGENEKOM DAVASINDAN BERAAT ALDI

Ergenekon davası kapsamında Yargıtay’da yargılanan ve beraat eden Berk, son yıllarda sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Yakın çevresinden aldığımız bilgilere göre, Berk’in son zamanlarda durumu ağırlaşmış ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldıray Berk, evli ve 2 çocuk babası. Cenazesi, yarın Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, emekli Orgeneral Berk’e son görevlerini yapmak üzere camiye akın etmeyi planlandığı ifade edildi.

Berk’in ölümü, Türkiye’nin askeri camiasında büyük bir boşluk yarattı. Yakınları, dostları ve meslektaşları, Berk’in vefatıyla ilgili derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.