Oy kullanırken dikkat edilmesi gereken 5 adım

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, sandık kurullarına gidip kabinlerde oy kullanacak olan vatandaşlar için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 5 adımda oy kullanma rehberini yayımlandı.

Oy kullanırken dikkat edilmesi gereken 5 adım
Yayınlama: 30.03.2024 14:34:51
A+
A-

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi “Nasıl oy kullanacağım?” sorusu, oy kullanmaya gidecek vatandaşların gündeminde yer alıyor. İlk kez seçimde oy verecek olan vatandaşlar, oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri merak ediliyor. YSK tarafından paylaşılan oy kullanma rehberi sonrasında, oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler belli oldu.

Nasıl oy kullanacağım? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler (31 Mart 2024 YSK oy kullanma rehberi) - 7

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nin internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK’nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya “444 9 975” numaralı YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebilecek.

Oy verme günü, seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Oy verme saati bittikten sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Nasıl oy kullanacağım? Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler (31 Mart 2024 YSK oy kullanma rehberi) - 6

Seçmenin üzerinde kimlik belgesi bulunması zorunlu

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.