Peş peşe saldırıların amacı ne?

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 28 bin 340’a, yaralananların sayısı ise 67 bin 984’e yükseldi.

Peş peşe saldırıların amacı ne?
Yayınlama: 12.02.2024 17:58:40
A+
A-

Santa Maria Kilisesi’nde saldırı düzenlendi. Ardından geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi önünde DEAŞ’lı iki terörist tarafından terör saldırısı gerçekleştirildi. Çok geçmeden bu kez de AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın dernek ziyareti sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Peki seçimlere kısa bir süre kala peş peşe yaşanan bu saldırılar neyi hedefliyor?

Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırı, Çağlayan Adliyesi önündeki terör saldırısında peş peşe patlayan silahlar. Ardından Küçükçekmece’de uzun namlulu silahla gerçekleştirilen silahlı saldırı.

Tarih 28 Ocak. Yer Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi. Polonya Başkonsolosu’nun da katıldığı pazar ayini sırasında kiliseye gelen maskeli iki saldırgan, ellerindeki tabancalarla kiliseye girdi. Peş peşe tetiğe bastı. Tuncer Cihan o saldırıda hayatını kaybetti. Olayın failleri çok geçmeden kıskıvrak yakalandı.

O saldırıdan yalnızca 10 gün sonra bu kez tarih 6 Şubat. Yer Çağlayan Adliyesi önü. DEAŞ’lı iki terörist Emrah Yayla ve Pınar Birkoç silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdi. O saldırıda 3 kişi öldü, 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Teröristler vurularak etkisiz hale getirildi.

Ve bu kez tarih 12 Şubat. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın dernek ziyareti sırasında otomobille gelen 4 şüpheli, uzun namlulu silahla peş peşe ateş açtı. Saldırganlar olay yerinden hızla kaçtı. Silahlı saldırıda bir kişi ağır yaralandı. Olay sonrası 57 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Olaya ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Dini mabetler, adliye ve dernekler. Yalnızca bir ayda 3 farklı yer. 3 ayrı silahlı saldırı. Peki peş peşe gerçekleştirilen saldırılar neyi hedefliyor?

İstanbul Emniyeti’ne bağlı birimler peş peşe operasyonlar gerçekleştiriyor. Geniş çaplı soruşturmalar yürütülüyor. Saldırıların failleri bir bir yakalanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Küçükçekmece’de gerçekleştirilen saldırıyı örnek gösterdi. “Türkiye’nin huzursuzluk ve güvensizlik ortamına sürüklenmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz” ifadeleri kullandı. Son noktayı koydu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.