Kanada’da Google ve Meta’ya haberler için ödeme şoku!

Kanada, yasalaşmaya hazırlanan tasarıya göre Google ve Meta’nın haberler için medya kuruluşlarına ödeme yapmasını zorunlu kılacak.

Kanada’da Google ve Meta’ya haberler için ödeme şoku!
Yayınlama: 23.06.2023 20:23:59
A+
A-

Kanada Senatosu Perşembe günü, Google ve Meta’nın platformlarında paylaştıkları ya da başka bir şekilde yeniden kullandıkları haber içerikleri için medya kuruluşlarına ödeme yapmalarını gerektiren bir yasa tasarısını kabul etti.

Yasalaşması beklenen tasarı, Başbakan Justin Trudeau hükümeti ile Silikon Vadisi teknoloji devleri arasındaki anlaşmazlığın ortasında kabul edildi.

Kanada Miras Bakanı Pablo Rodriguez, Facebook ve Google’ın gazeteciliği kendi platformlarından kaldırmaya yönelik “tehditleri” olarak tanımladığı tehditleri geri püskürtme sözü verdi.

META TASARIYA UYACAĞINI DOĞRULADI

Meta Perşembe günü yaptığı açıklamada, daha önce de önerdiği gibi, Kanadalı kullanıcıları için Facebook ve Instagram’da haberlere erişimi sonlandırarak tasarıya uymayı planladığını doğruladı. Meta, bu hamlenin zaman çizelgesi hakkında ayrıntı vermedi, ancak Çevrimiçi Haber Yasası yürürlüğe girmeden önce yerel haberleri sitesinden çekeceğini söyledi. Yasa tasarısı kraliyet onayı aldıktan altı ay sonra yürürlüğe girecek.

Meta’nın Kanada’daki iletişim müdürü Lisa Laventure, “Bugün Parlamento’da kabul edilen Bill C-18’e uymak için, haber yayıncıları ve yayıncılar da dahil olmak üzere haber kuruluşlarının içeriklerinin artık Kanada’daki platformlarımıza erişen kişilere sunulmayacağını defalarca paylaştık” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.