Tiktok hayatımıza nasıl girdi?

Tiktok hayatımıza nasıl girdi?
Yayınlama: 18.01.2024 10:00:13
A+
A-

Son dönemlerde yayınlanan görüntülerle birlikte dikkatleri üzerine çeken Tiktok uygulaması vatandaşların dilinden düşmüyor. Uygulamanın kapatılması isteniyor. Peki, Tiktok hayatımıza nasıl girdi? Tiktok’ta neler oluyor?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya platformları hayatımızı kontrol altına almış durumdayken insanlar artık bu platformlardan para kazanır hale geldi. Tiktok uygulaması bahsedilen platformlardan sadece biri.

ÜLKEMİZDE HIZLA POPÜLER HALE GELDİ

Tiktok veya uygulamanın ortaya çıktığı ülke olan Çin‘de bilinen adıyla Douyin, 2016 yılında ByteDance Şirketi tarafından piyasa sunuldu. Asıl amacının video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkanı sağlayarak kullanıcılarının para kazanmasını sağlayan uygulama çok geçmeden ülkemizde hızla popüler bir hale geldi.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Türkiye‘de en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında 3. sırada olan Tiktok, son zamanlarda yayınlanan skandal görüntülerle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında Tiktok’ta ‘Laz kızı’ olarak bilinen G.H., gözaltına alınarak ‘müstehcenlik’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Hemen ardından yatakta yayın yapan evli çift gözaltına alınmış, ‘Donsuz Kelly’ adlı Tiktok kullanıcısı hakkında da işlem başlatılmıştı.

VATANDAŞ İKİYE AYRILDI

X uygulamasında gündem yaratan bu görüntüler ardından vatandaşlar ikiye bölündü. Bir kesim Tiktok ve benzeri diğer uygulamalara ağır denetlemelerin gelmesini isterken diğer kesim Tiktok’un kapatılması için tagler oluşturdu. Tiktok canlı yayın görüntüleriyle birlikte yeniden kapatılma konusu gündem haline geldi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.