Türk edebiyatının usta kalemi: Ahmet Hamdi Tanpınar

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar’ın vefatının üzerinden 62 yıl geçti.

Türk edebiyatının usta kalemi: Ahmet Hamdi Tanpınar
Yayınlama: 02.03.2024 10:09:56
A+
A-

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ahmet Hamdi Tanpınar’ın vefatının üzerinden 62 yıl geçti.

Osmangazi Belediyesi, vefatının 62’inci yıldönümünde Türk edebiyat dünyasının usta kalemi Ahmet Hamdi Tanpınar’ı düzenlediği sempozyum ile anıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu’nda yaptığı açılış konuşmasında kültür ve edebiyatın önemine vurgu yaptı.

Dündar: “Tanpınar’ın eserleri, kültürümüze derin izler bıraktığını hepimiz biliyoruz bu sempozyum ise bu değerleri gelecek nesillere taşıma misyonunu üstleniyor. Edebiyatın ve düşüncenin ışığında bir araya gelerek kültür mirasımızı daha da zenginleştirmeliyiz bizler bu mirasın koruyucularıyız. Bizler gerçek belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Sanat park bahçe, temizlik, diyorsanız hepsinin en iyisini yapıyoruz.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ HER ZAMAN EDEBİYATIN EDEBİYAÇININ YANINDA

Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anmak için bugün buradayız. Tanpınar mezarında huzurla yatıyor . Çünkü onu yaşadığı dönemden çok daha konuşulduğu çok daha anıldığı bir zaman dilimindeyiz bunu yapanda Osmangazi Belediyesidir. Bu sempozyumun 7’ncisi düzenlendi, Allah nasip ederse daha da güzellerini yapacağız. Aynı zamanda Ahmet Hamdi Tanpınar Akademisini düzenleyerek edebiyat dünyasına yeni şairler, yazarlar kazandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

EDEBİYAT DÜNYASINA YENİ İSİMLER KAZANDIRMALIYIZ

Profesör DR. Abdullah Uçman: ”Kesintisiz biçimde dönüşümlü olarak yarışmalar düzenleniyor her alanda. Bizim amacımız edebiyat dünyasına yeni isimler kazandırmak. Bizim amacımız yılda bir defa da olsa Ahmet Hamdi Tanpınar adında bir sergi çıkarılsın.
Tabi bunların en önemli tarafı burada konuşuluyor tartışılıyor olması değil önemli olan bunların kitap haline gelmesi ve kütüphaneye taşınıyor olması bizim için çok önemli .Bunun için Osmangazi belediye başkanına çok teşekkür ederim” dedi.

HABER: ŞERİFE ÖZ

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.