Yerli pirinç, ithal pirinçten neden daha pahalı?

Bazı zincir marketlerde yerli ürünlerin, ithal ürünlerden daha pahalıya satılması dikkat çekti. 

Yerli pirinç, ithal pirinçten neden daha pahalı?
Yayınlama: 21.02.2024 11:44:05
A+
A-

Bazı zincir marketlerde yerli ürünlerin, ithal ürünlerden daha pahalıya satılması dikkat çekti.

TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu bu soruyu, “Her Ramazan ayının klasiği haline gelen fırsatçılar etiketlerle oynamaya başladı özellikle gıda fiyatları aşırı derecede yükseliyor” şeklinde yanıtladı.

Yurtdışından gelen bazı ürünler, Türkiye’de üretilen ürünlerden daha ucuza market raflarında yerini aldı. Örneğin pirinç, 2 buçuk kilogramlık yerli pirinç 92 liraya satılırken, aynı ithal pirinç 57 lira 50 kuruşa satılıyor.

“Tüketicilerimiz fiyat mukayesesi yapmadan almasınlar, onların en büyük gücü tüketmemektir. Yani pahalı fiyat uygulayan satıcıların ürünlerini raflarda bırakmaktır.”

Bazı firmalar ise ramazan ayına özel fiyatları dondurma kararı aldı. “Fiyatları dondurma kararı, fiyat dalgalanmalarına karşı tüketicileri koruma taahhüdünü ve sosyal sorumluluk anlayışını ifade etmektedir.”

Türk malı ürünler diğer ülkelerde de yüksek fiyata mı satılıyor? “Türkiye’den ihraç edilen ürünler dünya fiyatlarının üzerinden alıcı bulmaktadır, yani sadece ülkemizde değil dünyada da diğer ülkelerde de Türkiye’de üretilmiş ürünler dünyada da alıcı bulmaktadır.”

Yerli pirinç, ithal pirinçten neden daha pahalı

Haksız fiyat etiketini fark eden vatandaşlar ne yapmalı? “Ramazan vurguncularına dikkat, tüm tüketiciler gördükleri haksız fiyat uygulamalarını ve fahiş fiyat artışlarını çok kolayca Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na şikayet edebilirler, böylece tüketicilerin cebine uzanan eller yaptırımla karşılaşır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.